Diyet yapanlar için Lüfer balığı en değerli besin kaynağı

Lüfer balığı, diyet yapanlar için ideal bir besin kaynağı. Deniz ürünleri içerisinde hem yağ ve kalori oranı en uygunu Lüfer

21 Eylül 2013 Cumartesi 02:18
Diyet yapanlar için Lüfer balığı en değerli besin kaynağı








Son dönemlerde aşırı kilolar nedeniyle bir çokları diyet  yapma yolunu seçerler. Hamsi ve sardalye gibi balıklar çok az yağ (ve çoğunlukla iyi yağlar) ve düşük kalori içerdiğinden diyette olan insanlara kesinlikle yararlıdırlar.
Eğer diyet yapıyorsanız, lüfer balıkları tarifli yemekler tüketmeniz mükemmel seçim olacaktır. Onlar sadece yararlı özellikleri değil aynı zamanda az yağ ve kalori içermelerine göre de yararlıdırlar. 100 gram istavritte 96 kcal, 100 gram palamutta 104 kcal ve 100 gram taze hamside  129 kcal vardır. Uskumru diyet için bu balıklar içinde en fazla kalori içeren balıktır: 100 gram başına % 11 yağ ve 170 kcal  içerir. Yağda veya tuzda olan hamsi ve sardalyeler durumundaysa kalori yerine yağ, sodyum ve kalori artışına dikkat etmeniz gerekiyor.
Taze balıkların hazırlanmasını ağırlaştırmamak  için, hafif pişirme yöntemlerini de tercih etmeniz tavsiye edilir. Ve aynı zamanda balıkları pişirirken  çok fazla çeşniler eklemekten de kaçınmak en iyisidir. Sobada pişmiş, haşlanmış, buharda pişirilmiş, ızgara edilmiş balıkları rahat şekilde yeyebilirsiniz. Damak tadı için mükemmel sayılan  kızartmaları ise sınırlamanız gerekiyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.