Anne Marie Rockabye ve Cizreli Mehmet: Düet mi, montaj mı?

Türkiye'de Cizreli Mehmet Ali Şolan ile düet yapan ünlü şarkıcı Anne Marie'nin aylardır aynı kıyafet aynı aksesuar ve mimiklerle çok sayıda hayranıyla Smule üzerinden müzik yapması "İstismar" tartışmalarına neden oldu..

17 Mart 2017 Cuma 04:46
Anne Marie Rockabye ve Cizreli Mehmet: Düet mi, montaj mı?






Anne Marie Rockabye ve Cizreli Mehmet: Düet mi, montaj mı?

Son yılların en popüler müzik uygulaması olarak öne çıkan Smule, ünlü sanatçıların veya hayranlarının kamuoyunu istismar aracına mı dönüştü.

Çok sayıda ünlü şarkıcının hayranlarıyla düet yapmasına, milyonlarca kişinin kendi arasında eşzamanlı müzik yayınına imkan veren Smule, dünyanın tanınmış şarkıcılarına hayranlarına doğrudan ulaşmasını sağlamasıyla da dikkat çekti. Ancak uygulama kısa süre sonra, ücretli hale gelince sırf bu tür paylaşımları hızla yaygınlaştırmak için özel hazırlanan videolar sanki düet yapılıyormuş havası estirilerek milyonlarca müziksever yanıltıldı.


Türkiye'de Cizreli Mehmet Ali Şolan'ın, ünlü İngiliz şarkıçcı Anne Marie ile yaptığı düetle popülaritesi artan Smule aracılığı ile milyonlarca müziksever kandırılıyor.

Program icin özel olarak hazırlanan video kayıtlara, müzik tutkunlarının 'düet' yaptığı havası verilen şarkılar TV'ler 'Ünlü şarkıcı ile düet' haberlerine konu olunca, Smule uzmanları uygulamanın istismar edildiğinden yakınmaya başladı.
Smule aracılığıyla hayranlarına ulaşan Anne Marie de dahil, pek çok ünlü şarkıcının, aylarca önce yaptığı paylaşımlarda kullandığı dekor, giysileri, takı, gözlük ve diğer aksesuarlarının, hatta şarkılardaki mimik ve hareketlerinin de aynı olmasına
. Rockabye by şarkısını hayranı olduğu ünlü şarkıcı Anne Marie ile birlikte kaydederek aylardır paylaşan çok sayıda kişinin aslında kandırılmış olabileceği tartışılıyor.

Çok sayıda Smule uygulamasını karşılaştırınca ortaya çıkan daha fazla ayrıntı, yüz milyonlarca kez izletilen videolar aracalığıyla ünlü şarkıcıların daha geniş kitleye ulaşırken, hayranlarını kandırmış olabileceği ihtimalini gündeme getirdi.

Söz konusu videolarda göze çarpan sıcak mimiklerin bile, farklı smule düetlerinde aynı saniyelerde tekrar ortaya çıkması bant kayıtlarına, binlerce kişiye düet yaptırılmış olabileceği izlenimi veriyor.

Karaoke müziğin zirvesi olarak kabul edilen Smule uygulaması 2008 yılında karşımıza çıktı. Dünyanın değişik ülkelerinde eş zamanlı müzik yayını yapanları cep telefonları üzerinden buluşturan uygulama kısa sürede milyonlarca kişi tarafından kullanıldı. Sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte özellikle Youtube, Facebook gibi mecralarda çığ gibi yayılan paylaşımlar, ünlü şarkıcıları da etkiledi. Hayran kitlesini genişletmek isteyen şarkıcılar olmadık bir anda karşılaştıkları gençlerle düet yaparak PR değeri yüksek çekimlerle milyonlarca kişiyi etkilemeyi başardı. © iyigunler.net



Ünlü şarkıcının aylardır Smule'de düet yaptığı hayranlarının karşısına hep aynı kıyafetle çıktığı görüntüler..




Videonun saniyelerle ölçüldüğü sol alttaki bölümde, aynı dakikalarda hep aynı hareketler ekrana geliyor..


 
Son Güncelleme: 17.03.2017 07:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
emre 2017-08-18 12:59:40

ben daha ilk gün dedim smule montaj vs. die