Nasıl mutlu olunur? Mutluluğun sırrı

Gündelik hayatın yoğunluğu içinde yalnızlık en yakınımız gibi duruyorsa, ortada ciddi bir problem var demektir..

19 Nisan 2014 Cumartesi 12:42
Nasıl mutlu olunur? Mutluluğun sırrı






Nasıl mutlu olunur? Mutluluğun sırrı

        Öncelikle bilmemiz gereken mutluluğun ne olduğudur. Mutluluk nedir? Mutluluğun tarifi var mıdır? Mutluluk herşeyden önce bir seçimdir. Uymamız gereken hiçbir kuralı yoktur. Hayatımız adına vereceğimiz kararlarla yakaladığımız başarıdan aldığımız tatmin duygusudur.
   Hedeflerimiz ve o hedeflere ulaşabilmek için potansiyelimiz arasında uçurum varsa,bu durum mutsuzluğa itecektir. Maddi değeri olan varlıklara ulaşmayı başarabilmek, kesinlikle bizi mutlu edeceği anlamına gelmez. Mutluluğumuzu belirleyen şey, mutlu olmaya ihtiyaç duyduğumuz durumlar ve şartları kendimizce belirleyip karar vermemize bağlıdır. Mutluluğun  sırrı kendi kararlarımızdadır. Mutlu olmayı seçersek mutlu olabiliriz.
      Kendi hayatımızın kontrolünü ne kadar kendi elimizde tutabiliyorsak o oranda  mutlu hissedebiliriz. Kendi hayatımızı yönetmek konusunda kontrolün elimizde olmadığını, dış etkilerle hayatınızın yönetildiğini hissettiğimiz anda mutsuzluğu yaşarız. Çoğumuz kişiliklerimizin kontrolünde olduğumuzu, ben de böyleyim işte diyerek yapmak zorunda olduğumuz değişimleri uygulama sorumluluğundan kaçarız. Mutlu olmayı istemek, bu kararı vermek ve mutluluğu seçmek sadece bize bağlıdır. Mutluluğun sırrı biziz ve mutlu olmak denemeye değer… Aysun ALKIR

 


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.