İTÜ'lü mühendisler geliştirdi; Fotoğraflar artık daha 'fotojenik' olacak

İTÜ Bilgisayar Mühendisliği son sınıf öğrencisi iki arkadaş, sosyal medyadaki fotoğrafların daha fotojenik olması için "Posetake" adını verdikleri bir uygulama geliştirdi.

03 Ağustos 2017 Perşembe 12:10
İTÜ'lü mühendisler geliştirdi; Fotoğraflar artık daha 'fotojenik' olacak






İTÜ'lü mühendisler geliştirdi; Fotoğraflar artık daha 'fotojenik' olacak


İSTANBUL (AA) - İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Bilgisayar Mühendisliği son sınıf öğrencisi iki arkadaş, iki yıl süren çalışmaları sonunda sosyal medyadaki fotoğrafların daha fotojenik olması için İOS ve Android işletim sistemlerine uygun "Posetake" adını verdikleri bir uygulama hazırladı.

Makedon asıllı üniversite öğrencileri Şuayip Zengo (28) ve Benjamin Tekeshanoski (24), bir günde milyonlarca paylaşım yapılan sosyal medya sitelerini inceleyerek, fotoğraf çekimi sırasında kolaylık sağlayacak bir uygulama için kolları sıvadı.

Üniversiteli gençler, ilk önce sosyal medyada başta ünlüler olmak üzere paylaşılan fotoğraflardaki pozları ve çekim açılarını inceledi. Ardından bunları, kadın, erkek, çocuk, manken, elbise, müzik, spor, şehir, yaz, kış şeklinde kategorize etti.
Zengo ve Tekeshanoski, bu fotoğraf uygulamasını, İOS ve Android sistemlerine uygun olarak tasarlayarak, kullanıma sundu.
Uygulamayla, insanlara giyimlerine ve bulundukları konuma göre fotoğraflarının nasıl olacağı konusunda kolaylık sağlanması hedefleniyor.

"İnsanlar sosyal medyada daha fazla beğeni alacak"

Şuayip Zengo, "Uygulamamızda fotoğraf çekmeden önce örnekleri görüp prova yapabiliyorsunuz. Özellikle en çok kadınların kullanabileceği bir uygulama olduğunu düşünüyoruz. Bu sistemle birlikte insanlar sosyal medyada daha fazla beğeni alacak. İnsanlar bizim uygulamamızdaki çekim tekniklerini uyguladığında, fotoğrafları daha değerli olacak." diye konuştu.
Zengo, uygulamayı yıllar içinde geliştireceklerini ifade ederek, yeni olmasına rağmen Japonya, Çin ve Amerika gibi ülkelerden kullanıcıların olduğunu aktardı.

Benjamin Tekeshanoski ise kullanıcılara nerede, nasıl poz vermeleri ve fotoğraf açılarının nasıl olması gerektiği konusunda kolaylık sağladıklarını belirterek, "Dünyaca ünlü isimlerin sosyal medyada yer alan fotoğraflarına benzer çekim yapmak isteyenler de uygulamayı kullanabiliyor. İnsanlar sosyal medya hesaplarında günde 380 milyona yakın fotoğraf paylaşılıyor. Bu uygulamaya yönelmemizdeki en büyük sebep da bu oldu." değerlendirmesinde bulundu.
Son Güncelleme: 03.08.2017 12:43
Anahtar Kelimeler:
TeknolojiPosetake
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.