Twitter giriş yasaklandı. Facebook ve Youtube için yasak kapıda

Terör örgütlerinin eylem çağrılarına sahne olan Facebook, Twitter ve katliam görüntülerinin yayınlandığı Youtube için mahkemeler erişim yasağı talep etti. Twitter saat 11.00 den sonra erişime kapatıldı

22 Temmuz 2015 Çarşamba 12:46
Twitter giriş yasaklandı. Facebook ve Youtube için yasak kapıda






Twitter, Facebook ve Youtube için yasak kapıda


Türkiye'de Twitter, Facebook ve Youtube erişim yasağı yeniden gündemde. Bu sabah saat 11.00'den itibaren Twitter'a girmeye çalışan bazı kullanıcılar şu mesajlar karşılaştı:

"Ulaşmaya çalıştığınız internet sitesi aşağıda sayılan mahkeme kararları ile erişime engellenmiştir.

•İstanbul 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nın 03.04.2015 tarihli 2015/1644 D.İş ve / sayılı karar

•ŞanlıurfaSuruç . Sulh Ceza Mahkemesi'nın 21.07.2015 tarihli 2015/335 D. İş ve / sayılı karar"Twitter'da erişim sıkıntısı.Bazı kullanıcılar cep telefonları ile twitter'a erişimde sıkıntı yaşıyorlar. Bazı kullanıcılar uygulamayı açamazken bazıları da uygulama açılsa da mesajların alımında sıkıntı...

Suruç katliamının ardından terör örgütyerinin eylem çağrılarına sahne olan sosyal medyaya konulan yasağa tepkiler de gecikmedi..

MAHKEME O ADRESLERİ YASAKLADI

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Erişim Sağlayıcıları Birliği’ne gönderilen mahkeme kararı doğrultusunda, dün Suruç’ta meydana gelen bombalı saldırıda, patlama anının görüntülerini yayınlayan internet sitelerine erişim yasağı geldi. Kararın ardından yayıncılara tanınan 4 saatlik yasal sürenin sabah 05.00 sıralarında dolmasının ardından erişim yasakları uygulandı. Yapılan açıklamalara göre Twitter üzerinde görüntüyü yayınlayan 107 URL adresi tespit edildi. Twitter şuana kadar 50 adresten görüntünün kaldırıldığını, kalan 57 adres hakkında incelemenin devam ettiğini bildiriyor. Yasak sadece Twitter sitesine yönelik değil, bütün yayıncı kuruluşları kapsıyor. Görüntüleri yayından kaldıran sitelere erişim yasağı da kalkıyor.

 



Son Güncelleme: 22.07.2015 12:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.