Amerika'da gizemli alarm: Tüm okullar kapatıldı

Amerika Birleşik Devletleri'nde terör kabusu devlet okullarını kapattırdı. E-posta yoluyla gelen bir tehdit yüzünden Los Angeles'te tüm devlet okulları kapatıldı. Kapatılma gerekçesi tam olarak açıklanmadı, ancak okullara bombalı saldırı düzenleneceği iddiası çok sayıda gazetede yer aldı

15 Aralık 2015 Salı 19:17
Amerika'da gizemli alarm: Tüm okullar kapatıldı






Amerika'da gizemli alarm: Okullar kapatıldı

Amerika'daki terör paniği bir eyalette okulları kapattırdı. Los Angeles'taki okullar henüz nedeni tam olarak açıklanmayan bir tehdit yüzünden kapatıldı.

ABD'ni Los Angeles bölgesindeki tüm devlet okullarının, henüz net olarak açıklanmayan bir "tehdit" nedeniyle kapatıldığı öğrenildi.

E-POSTA İLE TEHDİT GELDİ

AFP'nin haberine göre; yetkililer, söz konusu tehdidin okul sistemi ve 640 bin öğrenciyi hedef aldığını belirtti. Tehdidin, elektronik ortamda atılan bir mesaj yoluyla iletildiği açıklandı.

"BOMBA" İDDİASI

Los Angeles basını, okulların kapanmasına, bomba ihbarının neden olduğunu öne sürdü.

Yetkililer, 1000'den fazla okulu kapsayan kapatma önlemine neden olan tehdide ilişkin Los Angeles polisinin yanı sıra FBI'a da haber verildiğini duyurdu. Okulların tek tek aranacağı ifade edildi.

"ÇOCUĞUNUZU OKULA GETİRMEYİN"

Tüm okulların güvende olduğu kesinleşene kadar okulların kapalı kalacağı duyuruldu. Bölgedeki ebeveynlerden çocuklarını okula getirmemeleri istendi.

Anaokulundan liseye kadar 643 bin öğrenciyi etkileyen kararın alınmasına yol açan tehdit, IŞİD'den ilham alan evli bir çiftin Los Angeles'ın yaklaşık 100 kilometre doğusundaki San Bernardino kentinde 14 kişiyi vurarak öldürmesinden yaklaşık iki hafta sonra geldi.

Son Güncelleme: 15.12.2015 19:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.