Cenevre’de Uluslararası Yeni Buluşlar Fuarı kapılarını açtı

Zafer ATAMER CENEVRE/ - Her yıl geleneksel olarak yapılan uluslararası Yeni Buluşlar Fuarı dün Cenevre Palexpo salonlarında 43 kez kapılarını meraklılarına açtı. 19 nisan Pazar akşamına kadar devam edecek olan fuara ilgi yoğun oldu....

17 Nisan 2015 Cuma 15:12
Cenevre’de Uluslararası Yeni Buluşlar Fuarı kapılarını açtı






Zafer ATAMER CENEVRE/ - Her yıl geleneksel olarak yapılan uluslararası Yeni Buluşlar Fuarı dün Cenevre Palexpo salonlarında 43 kez kapılarını meraklılarına açtı. 19 nisan Pazar akşamına kadar devam edecek olan fuara ilgi yoğun oldu. Fuarı 5 gün içinde 70 bin kişinin ziyaret edeceği tahmin ediliyor. 

Fuara Türkiye’den “Türk Patent Enstitüsü” öncülüğünde “Aquadrum” “KMY Plus” ve “İzmir İleri teknoloji” olmak üzere üç firma katılıyor.

Aquadrum firması yetkilisi Deniz Güngör, çalışmaları hakkında şunları söyledi: “Tambur biçiminde yapılan metalden yuvarlak ve üstünde şekilli delikler bulunan cismin içinde bulunan mıknatıs ve elektrotla, cismin üzerine vurulduğu zaman mükemmel bir ses çıkartmaktadır” Deniz Güngör bu aletin bir müzik enstrümanı olduğunu söylerken 2 gün içinde çok miktarda sipariş aldığını ifade etti.

“KMY Plus” firmasının yöneticisi Abdullah Tuncel, binalarda mantolama sisteminde kullanılan izolasyon malzemesi straforun uygulanması sırasında malzemelerin binaya döşenmesinde değişik olduğunu söyledi. Özelliği malzemenin binaya montajı sırasında binaya hiçbir delik açılmadan dübel ve geçme olarak kullanılması. Tuncel, delik açılarak yapılan montajın büyük bir ısı kaybına sebep olduğunu söylerken artık bu ısı kaybına gerek kalmadığını söyledi.

Üçüncü katılımcı “İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü” kurucusu ve sahibi Doçent Doktor Devrim Pesen Okvur bulduğu yeni bir metotla, yaptığı kan analizi ve biyopsi testi ile kanser hastalığında kullanılması gereken ilaçları tespit ediyor. Ayrıca diğer hastalıklar içinde bu uygulamanın çok iyi neticeler verdiğini ifade eden Okvur

“Bilindiği gibi bazı ilaçlar kimilerine iyi gelirken bazı kişilere ise bu ilaçların iyi gelmediği görülmektedir işte bütün bunlara kan analizi ile mani olunmaktadır”

dedi. Türkiye’nin stantlarına daha ilk günden itibaren ilginin yoğun olduğu da görüldü.

Resimler:

Buluş 1 – Müzik enstrümanı aleti

Buluş 2 – İlgilene müşteriler

Buluş 3 – Deniz Güngör bilgi verirken

Buluş 4 – Deniz enstrümanı ile çakarak bilgi veriyor

Buluş 5 – Montolama hakkında Abdullah Tuncer bilgi veriyor

Buluş 6 – Okvur bilgi verirken

Buluş 7 – Katılımcılarımız hep birlikte

Buluş 8 – Genel görünüm

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.