CHURCHİLL PAŞA OLMAK İSTİYORDU

İNGİLTERE eski Başbakanı Winston Churchill'in İslam'a karşı sempati duyduğu ortaya çıktı. Focus dergisinin bir haberine göre, ailesi onun Müslüman olma ihtimalinden endişe duymuş. Chrucill'in özel hayatında...

29 Aralık 2014 Pazartesi 10:47
CHURCHİLL PAŞA OLMAK İSTİYORDU






Ahmet İNCELCHURCHİLL PAŞA OLMAK İSTİYORDU

/MÜNİH, ()- İNGİLTERE eski Başbakanı Winston Churchill'in İslam'a karşı sempati duyduğu ortaya çıktı. Focus dergisinin bir haberine göre, ailesi onun Müslüman olma ihtimalinden endişe duymuş. Chrucill'in özel hayatında bir “Paşa“ olma özentisiyle Arap kıyafetleriyle dolaştığı açıklandı. 1907 yılında Churchill'in eniştesinin kendisine "Lütfen Müslüman olma" diye mektup yazdığı belirtildi.
Mektubun, Cambridge Üniversitesi'nden tarihçi Warren Dockter devlet adamı Chruchill'le ilgili olarak yazdığı kitabın hazırlık araştırmalarında ortaya çıktığı açıklandı.
"PAŞA OLMAK İSTEMİŞ"
Warren Doekter, Independent'e Churchill'ın aslında ciddi olarak din değiştirmeyi düşünmediğini söylerken, onun o zamanlar az çok ateist olduğunu ancak İslam dünyasına da çok hayran olduğunu ekledi. Churchill'in özel yaşamında ara sıra Arap kıyafetleri giydiğini de belirtti. Öte yandan Churchill'in 1907'de yazdığı bir mektupta bir paşa olmağı çok istediğini yazdığına dikkati çekildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.