Gagauz Türkleri Şişli'de toplanıyor

Gagauz Türkleri, İstanbul'da toplanıyor. Türkiye'de yaşayan Gagauz Türkleri'nin sorunlarına çözüm yolu aranacak olan toplantı 17 Şubat tarihinde Şişli'de yapılacak.

15 Şubat 2019 Cuma 14:47
Gagauz Türkleri Şişli'de toplanıyor






Gagauz Türkleri Şişli'de toplanıyor

Türkiye'de yaşayan Gaguzlar, İstanbul'da bir araya geliyor. Türk dünyasının en köklü kollarından biri olan Gagauz Türkleri, Türkiye'de yaşadıkları sorunları masaya yatırmak için toplanıyor. 
Gagauz Dostluk Derneği tarafından organize edilen toplantıda, İstanbul Ankara, İzmir ve Bursa'da yaşayan tüm Gagauz Türkleri'nin katılması için çaba harcadıklarını söyleyen Necdet Ertuğrul şu bilgileri verdi:

Türkiye ile Moldova Gagauz yeri arasında son dönemde yaşanan yakınlaşma, hem ticari hem de kültür sanat alanında önemli gelişmeleri de beraberinde getirdi. Uzun yıllardır Türkiye'de yaşayan Gagauz Türkleri'nin sorunlarını dinlemek, çözüme kavuşturmak için düzenlediğimiz toplantı Şişli Belediyesi'nin tahsis ettiği Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde 17 Şubat tarihinde yapılacak. Türkiye'de yaşayan bütün Gagauz Türkleri'ni bu toplantıya bekliyoruz.." 

Türkiye'de 3 binden fazla Gagauz Türkü'nün yaşadığını söyleyen Gagauz Dostluk Derneği Başkanı Necdet Ertuğrul "Türkiye'de en büyük sorunu burada öğrenim gören gençlerimiz ve çalışanlarımız yaşıyor. Onlara daha fazla yardımcı olmak, hayatlarını kolaylaştırmak istiyoruz" dedi.

Son Güncelleme: 15.02.2019 14:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.