İngiliz Gazetesi'nden küstah haber

Örgütün en büyük destekçisi haline gelen HDP'li vekilleri batı kamuoyuna parlatmaya çalışan Financial Times'tan küstah yorum: Türk Ordusu sokak çatışmalarına saplandı

12 Ocak 2016 Salı 17:22
İngiliz Gazetesi'nden küstah haber






İngiliz Gazetesi'nden küstah haber

Terör örgütü PKK'nın şehirleri savaş alanına çeviren saldırıları batılı gazetelerin iştahını kabartıyor. Örgütün en büyük destekçisi haline gelen HDP'li vekilleri batı kamuoyuna parlatmaya çalışan Financial Times'tan küstah yorum: Türk Ordusu sokak çatışmalarına saplandı

YENİ DALGA KARALAMA KAMPANYASI

Türkiye'ye yönelik karalama kampanyasını südüren Financial Times gerçekleri görmezden gelerek, "Türk Ordusu Kürtlerle barış görüşmeleri çöktükten sonra şehirde sokak çatışmalarına saplandı" başlıklı skandal bir haberle imza attı.

HDP'li Gülten Kışanak'ın ise terörü savunduğu sözlerini görmezden gelip, 'ılımlı siyasetçi' tanımını yapan Financial Times, haddini daha da aşarak hükümeti suçlarken, terör örgütüne tek söz bile söyleyemedi

Batı medyası, Türkiye karşıtı yayın politikasına devam ediyor. Özellikle terör saldırılarının arttığı ve yeniden seçim sürecine girilen şu dönemde, en çok dikkat çeken yayınları yapan ise İngiliz basını.

KIŞANAK'I MASUM GÖSTERME ÇABALARI

Doğu'daki terör operasyonlarını yazan Financial Times, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gülten Kışanak ile yaptığı söyleşiye yer verdi. "Kışanak her patlama sesinde ürküyor" denilen haberde, "Kürtlerle Türk hükümeti arasındaki barış sürecinin bozulmasının ardından bunu neyin izleyeceğinden kaygılandığı" belirtiliyor.

TERÖRİST YERİNE 'KÜRT MİLİTAN' DEDİ

'Kürt militanlar Güneydoğu'daki üç şehirde bazı mahalleleri ele geçirdi ve güvenlik güçlerini hedef aldı' denilen haberde, terörist ifadesi yer almadı ve 'şiddet olayları' denildi.

AÇIK AÇIK HÜKÜMETİ SUÇLADI

Mehul Sristava imzalı haberde yapılan analizde, "Hükümet Kışanak gibi ılımlı Kürtlere militanlara destek verdikleri iddiasıyla hukuki ve siyasi saldırılarını arttırırken, bir siyasi diyalog ihtimali az ve boşluğu sokak çatışmaları doldurdu" yer alan ifadeleri, gazetenin algı operasyonu amacını açık açık gözler önüne serdi.
Son Güncelleme: 12.01.2016 17:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.