Başbakan Ahmet Davutoğlu; Saldırıyı IŞİD yaptı

Başbakan Ahmet Davutoğlu saldırıyı gerçekleştiren örgütü açıkladı. Davutoğlu Sultanahmet canlı bombasının IŞİD militanı olduğunu söyledi.

12 Ocak 2016 Salı 17:25
Başbakan Ahmet Davutoğlu; Saldırıyı IŞİD yaptı






Başbakan Ahmet Davutoğlu; Saldırıyı IŞİD yaptı

Başbakan Ahmet Davutoğlu saldırıyı gerçekleştiren örgütü açıkladı. Davutoğlu Sultanahmet canlı bombasının IŞİD militanı olduğunu söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Sultanahmet'te gerçekleşen patlama ile ilgili açıklama yapıyor. Davutoğlu, Sultanahmet'teki saldırıyı IŞİD'ın gerçekleştirdiğini açıkladı.

Başbakan Ahmet Davuoğlu, Sultanahmet'teki canlı bomba saldırısının bir DAEŞ militanı tarafından gerçekleştirdiğini açıkladı.

Davutoğlu konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Biz bu terör olayından en fazla zarar görmüş millet olarak her türlü teröre karşı mücadele edeceğiz. Nereden gelirse gelsin, hangi dili kullanırsa kullansın, terör yapan herkes insanlık suçu işlemisidir. Hangi türden olursa olsun bütün terör örgütlerine karşı açık bir tavır sergileyeceğiz. Bugün ülkemizde gerçekleştiren saldırada hayatını kaybedenlerin tümü yabancı uyruklu. Hayatını kaybeden ailelerine taziyelerimi ifade ediyorum. Sayın Merkel'e taziyelerimi sundum. Terör karşısında dayanışma kararlılığımızı bir kez daha teyid ettim. Bu terörist saldırıların, demokratik ortamı hiçbir şekilde etkileyemeyecektir. Özellikle böyle bir yer, böyle bir topluluk hedef seçilmiş olabilir. Sadece onları değil bütün Türkiye'yi ve insanlığı hedef aldı. Saldırıyı IŞİD terör örgütünün yabancı uyruklu bir mensubunun gerçekleştirdiğini biliyoruz. IŞİD'a karşı da yürüttüğümüz mücadelede hiçbir şekilde kararlılığımızdan bir adım dahi geri adım atmayacağız.

MASUM İNSANLARA SAHİP ÇIKIP TERÖRİSTLERLE MÜCADELE EDECEĞİZ

Bütün terör örgütlerinin insanlık düşmanı olduğu gerçeğini hep birlikte tekrar edelim. Yine bu çerçevede bugün karşı karşıya kaldığımız terörün en önemli kaynaklarından birisi Suriye'6deki iç gerilim ve ortaya çıkan güvenlik boşluğudur. Bundan en fazla etkilenen Türkiye'dir. IŞİD'ın Türkiye'ye tehdit teşkil etmesinin önüne geçilinceye kadar, uluslararası tehdidin ortadan kalkmasına kadar hem ulusal hem de uluslararası mücadelesine devam edecektir. Buradan da IŞİD ve diğer terör örgütlerinin masum Suriyelilere maledilmemesini tekrarlamak istiyorum. Masumlara sahip çıkarken teröristlere karşı en etkin mücadeleyi sürdürmeye kararlıyız.

Son dönemde bütün insanlığı tehdit eden terör olayları karşısında milli dayanışma bilinci ve kararlılığıyla hiçbir etnik, mezhep ve dini ayrım gözetmeksizin yaşama hakkını korumak konusunda herkese, siyasi partilerimize, sivil toplum kuruluşlarına çağrıda bulunmak istiyorum. Hangi terör örgütü olursa olsun, ister barbarca katliamlarıyla insanlığı tehdit eden IŞİD olsun, ister Türkiye'de vatandaşlarımızın hakkını, hukukunu tehdit eden PKK ve benzerlerine karşı omuz omuza mücadelemiz sürecektir.

ÖLENLERİN AİLERİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞI GİBİ MUAMELE GÖRECEK

Bu acı 78 milyonun acısıdır. Terör mağduru olmaları hasebiyle onların hatıralarına her zaman sahip çıkacağımızı, bundan sonra onların ailelerinin de ebediyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları gibi muamele göreceklerini ifade etmek isterim. Zor ve çetin bir süreçten geçiyoruz ama bu süreci başarıyla sürdürmemiz için sahip olduğumuz en büyük kaynak dayanışma ve teröre karşı omuz omuza iradesidir. Bir daha ne Türkiye'de ne de dünyada yaşanmaması temennisinde bulunuyorum.
Son Güncelleme: 12.01.2016 17:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.