İsrail uçakları, Şam'ı vurdu: Kriz derinleşiyor

İsrail, Suriye'ye yönelik saldırılarını gece yarısı yeniden başlattı. Daha önce Lübnan sınırı yakınlarında İran askeri üssünü hedef alan İsrail uçakları bu kez Şam yakınlarında askeri bir tesise saldırdı.

05 Aralık 2017 Salı 03:52
İsrail uçakları, Şam'ı vurdu: Kriz derinleşiyor






İsrail uçakları, Şam'ı vurdu: Kriz derinleşiyor

İsrail savaş uçakları, bir hafta içinde Suriye'ye ikinci kez saldırı düzenledi. Daha önce İran'a ait olduğu öne sürülen hava üssünü vuran İsrail uçakları bu kez, Suriye ordusuna ait askeri tesisleri hedef aldı. İsrail uçaklarının son saldırısında da, Suriye'nin hava savunma sistemlerinin devreye girmemesi  dikkat çekti.

Suriye devlet televizyonunun aktardığı bilgiye göre İsrail, Suriye'nin başkenti Şam yakınlarına bulanan askeri tesislere hava saldırısı düzenledi. Alınan bilgiye göre üç İsrail füzesi Suriye hava savunma sistemi tarafından etkisiz hale getirdi.

Reuters'a konuşan görgü tanığı, Şam'ın batısında 3 büyük patlama gerçekleştiğini söyledi. Diğer bir görgü tanığı ise bölgeden dumanların yükseldiğini aktardı.

İsrailli askeri yetkililer olaya ilişkin herhangi bir açıklama yapmadılar.

Anahtar Kelimeler:
SuriyeİsrailŞam
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.