İsviçre’de binanın çatısında intihar eylemi

Lozan’da bugün öğlen saatlerinde yüksek bir binanın çatısına çıkan iki kişi intihar etmek istedi. İntihar etmek isteyenlerin Kürt kökenli olduğu ve ellerindeki PKK flamaları ile Türkiye’deki olayları protesto amacıyla bu eylemi...

31 Ağustos 2015 Pazartesi 17:44
İsviçre’de binanın çatısında intihar eylemi






Lozan’da bugün öğlen saatlerinde yüksek bir binanın çatısına çıkan iki kişi intihar etmek istedi. İntihar etmek isteyenlerin Kürt kökenli olduğu ve ellerindeki PKK flamaları ile Türkiye’deki olayları protesto amacıyla bu eylemi yaptıkları öğrenildi.

Le Matin Gazetesi’nin haberine göre intihar etmek isteyen eylemciler 40 dakikalık bir ikna süreci sonrasında aşağı indirilebildi. Lozan Polis sözcüsü Philippe Pittet olaydan sonra yaptığı açıklamada: “2 Kürt kökenli kişinin Türkiye’de Kürtlere yapılan ‘saldırıları’; İsviçre’deki Kürtlere duyurmak ve bu olayları protesto etmek için böyle bir eylem yaptıklarını açıkladılar” dedi.

Eylemi gerçekleştiren iki kişinin tutuklandığı açıklandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.