Komşudan önemli ziyaret; Ankara'nın ilk resmi ziyaretçisi Çipras

Erken seçimlerin hemen ardından yeni hükümetin ilk resmi ziyaretçesi komşu Yunanistan Başbakanı Çipras olacak.

02 Kasım 2015 Pazartesi 23:17
Komşudan önemli ziyaret; Ankara'nın ilk resmi ziyaretçisi Çipras






Ankara'nın ilk resmi ziyaretçisi Çipras

Erken seçimlerin hemen ardından yeni hükümetin ilk resmi ziyaretçesi komşu Yunanistan Başbakanı Çipras olacak. Ankara ile Atina arasında sürdürülen yasa dışı göçün önlenmesine yönelik pazarlıklarda Almanya ile varılan son durum masaya yatırılacak.
Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ın Kasım ayı içerisinde ikili ilişkiler ve başta göç krizi olmak üzere güncel gelişmeleri ele almak üzere Türkiye’yi ziyaret etmek istediği ifade edildi.
MASADA İKİLİ İLİŞKİLER VAR
Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Yunanistan Başbakanı Çipras, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu telefonla arayarak, Türkiye’de gerçekleşen 26. Dönem Milletvekili Seçimleri’nin sonucu dolayısıyla tebriklerini iletti. Çipras’ın, bölgesel ve uluslararası gelişmelerin Türkiye ve Yunanistan arasında güçlü bir işbirliğini her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulur kıldığını ifade ettiği belirtildi. Çipras’ın Kasım ayı içerisinde ikili ilişkiler ve başta göç krizi olmak üzere güncel gelişmeleri ele almak üzere Türkiye’yi ziyaret etmek istediği de ifade edildi.

Çipras’a teşekkür eden Başbakan Davutoğlu, kendisini Türkiye’de ağırlamaktan memnuniyet duyacağını dile getirdi.


Son Güncelleme: 02.11.2015 23:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.