Kosova müftüsü Paris saldırılarını kınadı

Turan KASAP/ KOSOVA, () - KOSOVA İslam Birliği-KİB Başkanı ve Kosova Müftüsü Naim Tırnava, Kosova'daki İslam dernekleri ve cemaatlerle bir araya gelerek, Paris'teki terör olaylarına ve Arnavutların IŞİD sıralarına katılmaları konularına...

10 Ocak 2015 Cumartesi 19:41
Kosova müftüsü Paris saldırılarını kınadı






Turan KASAP/ KOSOVA, () - KOSOVA İslam Birliği-KİB Başkanı ve Kosova Müftüsü Naim Tırnava, Kosova'daki İslam dernekleri ve cemaatlerle bir araya gelerek, Paris'teki terör olaylarına ve Arnavutların IŞİD sıralarına katılmaları konularına değinerek Paris'teki saldırıyı kınadı.
Terör eylemlerinin İslam dini ile bir alakası olmadığını söyleyen müftü Tırnava, "Bu eylemler Kur'an da yüce Allah'ın emrettiğine ve son peygamberimiz Hazreti Muhammed'in emsaline tamamen aykırıdır" dedi.
Dil ve renk fark etmeksizin İslam dininin barış, hoşgörü ve uyumluluk emrettiğini ifade eden Kosova müftüsü, "Kur'an-ı Kerim, onun adına cinayet işlemek, öldürmek ve tecavüz etmek için kimseye hak tanımaz" diye konuştu.
Orta Doğu'da sürdürülen silahlı çatışmalara vatandaşların da dahil olduklarını belirten Tırnava, net olmamakla birlikte istihbarat örgütlerine göre Orta Doğu'daki silahlı çatışmalara Kosova, Makedonya ve Arnavutluk'tan yüzlerce Arnavut'un katıldığını ve bu çatışmalarda Kosovalı 20 kişinin hayatını kaybettiğini ifade etti. 

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.