Kosova'da bir caddeye Slobodan Miloşeviç ismi verildi

Turan KASAP/PRİŞTİNE(Kosova) ()-Hollanda'nın Lahey kentindeki Savaş Suçları Mahkemesi'nde yargılanırken ölen Sırp lider Slobodan Miloşeviç'in isminin Kosova'nın başkenti Priştine'ye 40 kilometre uzaklıktaki Ranliug Belediyesi tarafından...

11 Mart 2015 Çarşamba 09:23
Kosova'da bir caddeye Slobodan Miloşeviç ismi verildi






Turan KASAP/PRİŞTİNE(Kosova) ()-Hollanda'nın Lahey kentindeki Savaş Suçları Mahkemesi'nde yargılanırken ölen Sırp lider Slobodan Miloşeviç'in isminin Kosova'nın başkenti Priştine'ye 40 kilometre uzaklıktaki Ranliug Belediyesi tarafından bir caddeye verilmesi Kosovalıların tepkisini çekti.

Kosova'nın başkenti Priştine'ye 40 kilometre uzaklıktaki Ranliug Belediyesi, ölümünün 9. yıldönümünde Sırp lider Slobodan Miloşeviç'in adını bir caddeye verdi. Ağırlıklı olarak Sırpların bulunduğu belediye meclisi tarafından alınan karar ile ilgili olarak açıklamada bulunan Ranilug Belediye Meclis Başkanı Saşa Aleksiç, "Belediye meclisi olarak kanunlar doğrultusunda hareket ederek caddelerin adlandırılması listesinin hazırlanmasını istedik. Eskiden bir caddeye Slobodan Miloşeviç ismi verilmişti. Listeler teslim edildikten sonra, biz sadece belediye meclisinin süreçlerini uyguladık" dedi. Kararın tepkilere neden olacağını belirten Aleksiç, "Kanunları uygulamaktan başka bir şey yapamayacağım" diye konuştu.



VATANDAŞLAR TEPKİ

Belediye meclisinde ağırlıklı olarak Sırpların bulunduğu Ranliug Belediyesi'nin bir caddeye Slobodan Miloşeviç adının verilmesi Kosova'da tepkilere neden oldu. Kosovalılar savaş suçlusu Slobodan Miloşeviç'in adının hiç bir yerde kullanılmaması için tüm olanakları kullanacaklarını söylediler. Kararının Bakanlar Kurulu toplantısında da görüşülmesi bekleniyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.