Kosova'da Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu

Turan KASAP/PRİŞTİNE, ()- CUMHURİYET Bayramı, Türkiye'nin Kosova Büyükelçisi Songül Ozan ve eşi Sencer Ozan'ın, Priştine’deki Emerlad Oteli Salonu'nda düzenlediği resepsiyonla kutlandı. Türk bayrakları ve Atatürk'ün...

30 Ekim 2014 Perşembe 11:28
Kosova'da Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu






Turan KASAP/PRİŞTİNE, ()- CUMHURİYET Bayramı, Türkiye'nin Kosova Büyükelçisi Songül Ozan ve eşi Sencer Ozan'ın, Priştine’deki Emerlad Oteli Salonu'nda düzenlediği resepsiyonla kutlandı.
Türk bayrakları ve Atatürk'ün fotoğraflarını içerin barkovizyonla donatılan salonun girişinde resepsiyona katılan davetlileri, Büyükelçi Songül Ozan ve eşi karşıladı. Resepsiyona, Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga, Başbakan Haşim Taçi, bakanlar, parti liderleri, milletvekilleri, dini liderler, yabancı ülkelerin büyükelçileri, Kosova'da görevli Türk askerleri, Türk Polisi, işadamları ve 1000 kadar davetli katıldı. İstiklal Marşı ve Kosova Milli Marşı'nın okunması ardından, konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Büyükelçi Ozan, konuklara Türkçe ve İngilizce hitap etti.
Büyükelçisi Songül Ozan, Ulu Önder Atatürk ve arkadaşları ile birlikte tüm şehitlerin önünde hep birlikte saygıyla eğilerek Cumhuriyet bayramının 91'ci yılını kutlarken, Karaman'daki maden ocağında mahsur kalan 18 madencinin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi. Büyükelçi Ozan, "Şu anda aklımız ve aklınızın, Türkiye'de olduğunu biliyorum. inşallah bir mucize olur ve güzel bir haber alırız" dedi.
Büyükelçi Ozan, konuşmasının devamında, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın, kardeş ülke ve akraba topluluklarına göndermiş olduğu Cumhuriyet Bayramı mesajını okudu .
Resepsiyonda hazır bulunan Kosova Başbakanı Haşim Taçi, Kosova'nın bağımsızlığını ilk tanıyan dost ülke, Türkiye'nin Cumhuriyet Bayramını kutlarken 18 madenci için dua ettiğini söyledi.

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.