Moskova'nın açıklaması Amerika'ya ağız değiştirdi

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Ernest, Suriye'deki ateşkes hakkında yaptığı değerlendirmede umutsuz bir tablo çizdi. Ernest, Rusya'nın tutumunun soru işaretleri oluşturduğunu vurguladı.

27 Şubat 2016 Cumartesi 01:46
Moskova'nın açıklaması Amerika'ya ağız değiştirdi






Moskova'nın açıklaması Amerika'ya ağız değiştirdi



ABD yönetimi, Suriye’de bu gece yürürlüğe girmesi planlanan çatışmaların durdurulması anlaşmasının başarı ya da başarısızlığının birkaç gün hatta birkaç hafta içinde değerlendirilemeyeceğini, "yol boyunca ihlallerle karşılaşılacağını" bildirdi.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, ABD Başkanı Barack Obama ile Florida’ya giderken uçakta gazetecilere açıklama yaptı.

"RUSYA'NIN TAVRI SORU İŞARETLERİNE YOL AÇIYOR"

Earnest, Rusya ve rejim güçlerinin, anlaşmanın yürürlüğe girmesine kısa süre kala hala saldırılara devam ettiğini, bunun da rejim ile Rusya’nın anlaşmaya uyup uymayacağı konusunda soru işaretlerine yol açtığını söyledi.

“Bu tür operasyonlar verdikleri taahhütlerle çelişiyor” diyen Earnest, anlaşmanın yürürlüğe giriş saatinde saldırıların durup durmayacağını tüm dünyanın izlediğini belirtti.

Taraflar arasındaki anlayışın işe yaradığına dair değerlendirmeyi çok kısa sürede yapmayı beklemediklerini ifade eden Earnest, şöyle devam etti:

"ATEŞKESTE İHLALLER OLACAK"

“Çatışmaların durdurulması anlaşmasının başarı ya da başarısızlık olduğuna dair bir yargıya birkaç gün ya da birkaç hafta içinde varmamız mümkün görünmüyor. Yol boyunca çukurlar, kasisler ve ihlallerle karşılaşacağımızı bekliyoruz.”

Son Güncelleme: 27.02.2016 01:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.