Suriye'de Rus üssüne saldırı; Hmeymim ateş hattında

Hmeymim, Rusya'nın Suriye'de kurduğu kalıcı askeri üslerden biri. Güvenli bölgelerin havadan güvenliğini ve ülkede görev yapan Rus askerlerinin hava ikmalini sağlıyor. Saldırıya uğrayan üste 2 Rus askeri hayatını kaybetti, 7 uçak kullanılamaz hale geldi, saldırıyı kimse üstlenmedi..

04 Ocak 2018 Perşembe 10:19
Suriye'de Rus üssüne saldırı; Hmeymim ateş hattında






Suriye'de Rus üssüne saldırı; Hmeymim ateş hattında


Suriye'de kalıcı barışı sağlamak için Rusya, Türkiye ve İran arasında yürütülen çalışmalar son aşamaya geldiği bir dönemde, Moskova'ya ait hava üssüne havan toplarıyla saldırı düzenlendi. Hangi grup tarafından düzenlendiği tam olarak bilinmeyen saldırı sonrasında iki Rus askeri hayatını kaybederken 7 uçağın da kullanılamaz hale geldiği bildirildi. Terör örgütlerinin cirit attığı, DEAŞ PKK ve YPG gibi unsurların ABD kontrolüne girdiği Suriye'de at izi it izine karışmış durumda. Suudi Arabisdan, BAE gibi ülkelerin kontrol ettiği terör ögütleri güvenli bölgeleri karıştırmak için sık sık kanlı saldırılar düzenleyebiliyor...

HABERİ RUS KOMMERSANT GAZETESİ DUYURDU

Rus Kommersant gazetesi, Rusya'nın Suriye'deki havaüssü Hmeymim üssüne 31 Aralık günü terörist gruplarca bir saldırı düzenlendiğini duyurdu.

Gazetenin iki askeri kaynağa dayandırdığı haberine göre, Rusya'nın Suriye'deki iki yıllık operasyonları boyunca karşılaştığı en ciddi saldırı olan olayda 7 savaş uçağı yok edildi. (Dört Su-24, iki Su-35S, bir An-72)

Gazete olayda ondan fazla askerin yaralanmış olabileceği belirtildi. Havan toplarıyla gerçekleştirilen saldırıda 7 savaş uçağının yanı sıra bir mühimmat deposunun da havaya uçurulduğu ifade edildi.

Kommersant'ın haberinin ardından Rusya Savunma Bakanlığı bir açıklama yaparak olayda iki Rus askerinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı aynı gün bölgede Mi-24 tipi bir helikopterin düştüğünü ve iki pilotun hayatını kaybettiğini dört gün gecikmeyle açıklamıştı. Bakanlık açıklamasında helikopterin teknik nedenlerle düştüğü belirtilmişti.

Saldırının hangi gruplar tarafından yapıldığına dair henüz bir bilgi bulunmuyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçtiğimiz haftalarda Hımeymim üssünde yaptığı açıklamada, Rus birliklerine Suriye'den çekilme talimatı verdiğini belirterek, "Rusya'nın Suriye'deki uzlaşma merkezleri ise faaliyetlerine devam edecek. Rusya'nın Tartus ve Hımeymim üslerinin de faaliyetleri kalıcı olarak sürecek." açıklamasını yapmıştı.

Anahtar Kelimeler:
Hmeymim üssü
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.