Türk kökenli aday: Kamuda daha çok göçmen olmalı

DIŞ HABER-  Mehmet UZUN-BREMEN,() Pazar günü Bremen'de yapılacak olan eyalet meclisi seçimlerine SPD partisi tarafından Bremerhaven'dan aday gösterilen Patrick Cem Öztürk, meclisi girmesi halinde tüm enerjisini kamuda daha çok göçmen...

07 Mayıs 2015 Perşembe 13:02
Türk kökenli aday: Kamuda daha çok göçmen olmalı






DIŞ HABER- 

Mehmet UZUN-BREMEN,()

Pazar günü Bremen'de yapılacak olan eyalet meclisi seçimlerine SPD partisi tarafından Bremerhaven'dan aday gösterilen Patrick Cem Öztürk, meclisi girmesi halinde tüm enerjisini kamuda daha çok göçmen kökenlilerin yer alması için harcayacağını açıkladı. Babasının Türk, annesinin ise Alman olduğunu belirten Öztürk, Bremerhaven’da yaşayan Türk kökenli ve göçmen seçmenlerden destek istedi.

DERSHANENİN KAPATILMASI DÖNÜM NOKTASI OLDU

Siyasete dar gelirli ailelerin çocuklarını eğitmek için kurduğu dershanenin kapatılması üzerine girdiğini anlatan Öztürk, “Ücretsiz olarak ders alabilecekleri bir dershane açarak komşularımıza ve vatandaşlarımıza yardım etmeye karar verdim. Çok kısa bir sürede 200 öğrenci dershanemizde eğitim almaya başladı ve o küçük dernek büyümeye başladı. Zamanın CDU yönetimi derneğimize olan yardımları azaltarak neredeyse tüm öğrencileri geri çevirme durumunda kaldım. Bu benim için bir dönüm noktasıydı ve siyasete atılma kararı verdim. 2011’de Bremen eyalet meclisine adaylığımı koydum. Benim en büyük isteğim özellikle yoksul ailelerin çocukları ve gençleri için - bunlara Türk aileleri de dahil sosyal olarak kalkındırmayı, daha iyi bir hayat sürdürebilmeyi ve bunların yanı sıra daha ‘iyi’ bir insan olmayı hedefleyen bir eğitim sistemi geliştirmek. Ayrıca kamuda daha çok göçmen kökenlinin yer alması için çalışacağım. Almanya'da değişik kültürleri bir araya getirip sevip ve kabul etmeyi öğrenmemiz gerekiyor. Gelecek dört yıl beni bir çok iş bekliyor. Umuyorum ki Bremerhaven’daki insanlar 10 Mayıs'ta 5 oyu bana vererek desteklerler” dedi.

Resim altı

mu-patrick 1 SPD partisi tarafından Bremerhaven'dan aday gösterilen Patrick Cem Öztürk destek istedi.

Resim hannover sırasına atıldı

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.