Ülkü Ocakları'ndan Türkmeneli'ne Yardım Eli

Kurban bayramı münasebetiyle Irak'ta yaşanan şiddet ve terörden zarar gören ve göçe maruz kalan Türkmen ailelere Türkiye'de ve Avrupa'da Türk Ocakları tarafından toplanan yardımlar dağıtıldı. Toplam 15 bin aileyi kapsayan yardımlar (Kerkük,...

06 Ekim 2014 Pazartesi 17:17
Ülkü Ocakları'ndan Türkmeneli'ne Yardım Eli






Ülkü Ocakları'ndan Türkmeneli'ne Yardım Eli

Kurban bayramı münasebetiyle Irak'ta yaşanan şiddet ve terörden zarar gören ve göçe maruz kalan Türkmen ailelere Türkiye'de ve Avrupa'da Türk Ocakları tarafından toplanan yardımlar dağıtıldı. Toplam 15 bin aileyi kapsayan yardımlar (Kerkük, Tavuk, Leylan, Altun Köprü, Tazehurmatu, Tuzhurmatu) bölgelerinde yaşayan Türkmenlere Irak'a gelen Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz ve Almanya Türk Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Aktaş tarafından ulaştırıldı. 

Tuzhurmatu'da fakir ailelere kurban eti dağıtan Almanya Türk Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Aktaş Irak’taki Türkmenlere yalnız olmadıklarını göstermek için bu tür etkinlikler organize ettiklerini ifade etti. muhabirine konuşan Aktaş, “Türkmeneli'ne Avrupa Türk konfederasyonu çerçevesinde gerçekleşen kurban kampanyasına Avrupalı Türklere vekaleten gelmiş bulunuyoruz, bugün kurban kesim ve dağıtım noktamız Tuzhurmatu ilçesi. Kurban kesimlerimize Kerkük'le başladık ve uzun süre IŞİD kuşatması altında kalan Amirli ile devam ettik sonrasında Tavuk ilçesini ziyaret ederek orada kurban kesimlerine refakat ettik, bugün Kurban bayramının 3. Günü Kerkük merkezde kesim ve dağıtım işleri devam ediyor. Kifri ilçesi ile Tazehurmatu, Altun Köprü, Türk Alan, Yahyava, Leylan bölgelerinde kurban kesimlerimiz var bugün ve bu yardımları bölgelerdeki tüm ihtiyaç sahiplerine dağıtacağız. Hedefimiz 15 bin aileydi. Tahmini olarak ta bu 15 bin aileye bugün akşam itibarı ile ulaşmış olacağız, sadece kurbanlarda değil biz Türkmeneli'nde her zaman varız” dedi.

Ülkü Ocakları Genel başkanı Olcay Kılavuz da Kerkük’teki yardım çalışmalarının ardından Tuzhurmatu’ya geçtiklerini anlattı. Kılavuz “25 Haziran 2014 tarihinde Liderimiz Devlet Bahçeli Bey’in talimatı doğrultusunda ‘Sen de Doyur Sen de Giydir’ teması ve ‘Türk’ün elini Türkmeneli’ne uzat’ sloganıyla başlatılan kampanya neticesinde ayni ve nakdi yardımlar toplanmaya başlandı. Soydaşlarımızın acısını paylaşan; ihtiyacını kendi ihtiyacı olarak bilip yoğun bir şekilde kampanyaya ilgi gösteren büyük Türk Milleti’nin de desteğiyle 10 gün devam eden süre içerisinde 20 TIR’lık yardım toplandı ve bu yardımlar bizzat bizim şahsımız tarafından Kerkük'e kadar ulaştı ve mağdur ve mazlum Türkmen soydaşlarımıza ve göçmenlere dağıtıldı. Bu yardımlar maalesef buraya kolay bir şekilde ulaşmadı. Türkiye'deki bütün izinlerimize rağmen Türkmen soydaşlarımıza yardımın ulaştırılmaması için her türlü engeller önümüze çıkartıldı” diye konuştu.

Kılavuz ve beraberindeki heyet “Tuzhurmatu’da 25 Haziran 2013 tarihinde bombalı saldırıda hayatını kaybeden Türkmen lider Ali Haşim Muhtaroğlu’nun mezarına giderek, Fatihalar okudu ve şu ifadeleri kullandı: “Kabri başında bulunduğumuz Ali Haşim Muhtaroğlu ile beraber diğer abi ve kardeşlerimiz bu milletin gönlünde taht kurmuştur biz Türkiye'de 25 Haziran 2013'te şehit olduğunu duyduğumuzda gerçekten yüreğimiz yanmıştı dünyamız kararmıştı böylesi Türkmeneli'ne Tuzhurmatu'ya Selahattin kentinde sorumluluk vazifeyi üstlenmiş ITC'nin Genel Başkan Yardımcısı olaraktan vazifesini yapan ağabeyimiz kendisini davasına adamış davası da milli dava Türkmen davası Türkmen milletinin huzur içerisinde yaşaması için her türlü tehdidi ve tehlikeyi göğüsleyerek ben milletim adına yaşayan ve milletim uğruna her türlü badireyi de gözüme alırım anlayışına dayalı yaşantısını sürdüren ağabeyimize cenabi Allah'tan rahmet diliyorum.''

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.