Fransa'dan bomba iddia, IŞİD Paris'i kana bulayacaktı

Liberation gazetesi, Belçika’daki Yahudi müzesine saldırının faili olan IŞİD üyesi teröristin Paris'i kana bulamaya hazırlandığını iddia etti..

09 Eylül 2014 Salı 01:51
Fransa'dan bomba iddia, IŞİD Paris'i kana bulayacaktı






Fransa'dan bomba iddia, IŞİD Paris'i kana bulayacaktı


Terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'nin Fransa'da yakalanan bombacısı polise önemli itiraflarda bulundu. Liberation gazetesi, Belçika’daki Yahudi müzesine saldırının faili olan ve ‘IŞİD gardiyanı' olduğu ortaya çıkan Mehdi Nemmouche'un, Paris’teki ünlü Champs Elysee Meydanı'nı havaya uçurma planı yaptığını manşetten duyurdu. Böylece terör örgütü IŞİD'in ilk kez batılı bir ülke içinde eylem için önemli bir hazırlık yaptığı ortaya çıktı

Gazetenin iddiasına göre Nemmouche, Paris'te bu yılki 14 Temmuz "Ulusal gün kutlamalarında" bombalı saldırı düzenlemeyi planlıyordu.

GİZLİ SERVİS BELGELERİNE ULAŞTILAR

Gizli serviste söz konusu zanlıyla ilgili gizli ifadelere ulaşan gazete, mayıs ayında Marsilya'da gözaltına alınan Nemmouche'un saldırı düzenleme olasılığına karşı 14 Temmuz'daki törenlerde özellikle yoğun güvenlik önlemi alındığını duyurdu. Gazetenin, ülkede büyük ses getiren  iddiasına Paris'teki bir mahkeme ve Fransa İçişleri Bakanlığı'ndan yalanlama geldi. İçişleri Bakanı Bakanı Bernard Cazeneuve, herkesi sorumluluğa davet etti ve teröristlerin yalan haberler yayarak toplumu tuzağa düşürdüklerini vurguladı.
Önceki gün de Le Monde gazetesi Suriye'de rehin tutulduktan sonra serbest bırakılan dört gazetecinin gardiyanlığını Nemmouche’un yaptığını yazmıştı.

Son Güncelleme: 09.09.2014 01:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.