Antik Antandros'ta Yeni Mozaikler

BALIKESİR'in Edremit İlçesi'nde, kurtarma amaçlı kazı çalışmaları 14 yıldan bu yana devam eden Antandros Antik Kenti'nde, yeni mozaikler ortaya çıktı. Kazı alanında yeni bulunan mozaiklerin Antandros Antik Kenti'nin turizm merkezi...

13 Ekim 2014 Pazartesi 11:45
Antik Antandros'ta Yeni Mozaikler






BALIKESİR'in Edremit İlçesi'nde, kurtarma amaçlı kazı çalışmaları 14 yıldan bu yana devam eden Antandros Antik Kenti'nde, yeni mozaikler ortaya çıktı. Kazı alanında yeni bulunan mozaiklerin Antandros Antik Kenti'nin turizm merkezi olması açısından büyük önem taşıdığı kaydedildi.
Bu yıl tamamlanan kazılarda, ulaşılan bir villanın girişinde yer alan, geometrik desenli mozaiklerin yanı sıra 'yılan' ve 'dört ayaklı bir hayvan'a ait mozaikler ortaya çıkartıldı. M.S. Geç 3'üncü Yüzyıl'dan kalma, Roma Dönemi'ne ait ve bu kente özgü olduğu düşünülen mozaiklerin antik kentin ihtişamlı günlerinin göstergesi olduğu belirtildi.
Antandros Antik Kentini Kurtarma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Sakaroğlu, yeni mozaiklerin Antandros Antik Kenti'nin tarihine ışık tutacağını, bölgeyi ihtişamlı günlerine tekrar kavuşturacağını söyledi. Sakaroğlu, "Mozaik ve kalıntıların, kentin geçmişine ışık tuttuğu, döneminde önemli bir liman kenti olan Antandros'un bilinirliğinin artmasında etkili olacak" dedi.
Altınoluk-Edremit Karayolu'nun 3'üncü kilometresinde bulunan M.Ö. 8'inci Yüzyıl'dan başlayan ve Roma Dönemi'ne kadar varlığını sürdüren bir yerleşim yeri olan Antandros Antik Kenti'nde ilk kazı çalışmaları 1989 yılında başlamıştı. 2001'den itibaren Balıkesir Müzesi'nin öncülüğüyle Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü'nden Prof.Dr. Gürcan Polat başkanlığında yürütülen kazılara Antandros Şehrini Kurtarma, Koruma ve Yaşatma Derneği, Edremit Belediyesi ve Edremit Ticaret Odası sponsor olarak destek veriyor.

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.