Avusturya'da 1 mayıs kutlamaları seçim mitingine dönüştü

İHSAN EKİCİ - VİYANA ( - 1 Mayıs kutlamaları Avusturya'nın başkenti Viyana'da 100 bin kişinin katılımıyla kutlandı. Avusturya Sosyal Demokrat Partisi (SPÖ) 1 Mayıs kutlamalarını fırsata çevirdi. Belediye binası önünde toplanan 100...

02 Mayıs 2015 Cumartesi 10:02
Avusturya'da 1 mayıs kutlamaları seçim mitingine dönüştü






İHSAN EKİCİ - VİYANA ( - 1 Mayıs kutlamaları Avusturya'nın başkenti Viyana'da 100 bin kişinin katılımıyla kutlandı. Avusturya Sosyal Demokrat Partisi (SPÖ) 1 Mayıs kutlamalarını fırsata çevirdi. Belediye binası önünde toplanan 100 bin kişinin kutlamasına SPÖ tam kadro katıldı. Kutlamalara Avusturya'da yerleşik çok sayıda Türk vatandaşı da katıldı. CHP Avusturya Birliği üyeleri de alanda yer aldılar. Avusturya Başbakanı Werner Faymann ve bazı bakanlar kalabalığa hitaben birer konuşma yaptılar. Başbakan Faymann toplanan kalabalığa hitaben yaptığı konuşmasında 11 Ekim'de yapılacak genel seçimlerde tek başlarına iktidara gelerek ülkenin içinde bulunduğu tüm sorunları çözüme kavuşturacaklarını söyledi. Faymann “ Ücretsiz çocuk kreşleri uyugulamasını yaşlılar için bakım evlerinin hizmetlerinde de hayata geçireceğiz. Sosyal Demokratlara güvenin. Ülkemizi en iyi yönetecek bizleriz" dedi. Faymann ülkedeki göçmenlerin sorun değil Avusturya'ya katkıda bulunan, çözüm üreten insanlar olduğunu, kapılarının yabancı işçilere daima açık kalacağını sözlerine ekledi. SPÖ'lü tüm bakanların da katıldığı 1 Mayıs kutlamalarına Viyana Eyalet Başkanı Michael Haeupl ev sahipliği yaptı. Gösteri olaysı sona erdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.