'Bereket Ormanları'na öncülük yapan Emine Erdoğan, Ankara'da fidan dikim etkinliğine katıldı

ANKARA, () - AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilen gönül elçileri projesi kapsamında 81 ilde oluşturulan Bereket Ormanlarına öncülük yapan Emine Erdoğan, Ankara’da fidan dikim etkinliğine katılarak, “Baharın...

26 Mart 2015 Perşembe 16:11
'Bereket Ormanları'na öncülük yapan Emine Erdoğan, Ankara'da fidan dikim etkinliğine katıldı






ANKARA, () - AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilen gönül elçileri projesi kapsamında 81 ilde oluşturulan Bereket Ormanlarına öncülük yapan Emine Erdoğan, Ankara’da fidan dikim etkinliğine katılarak, “Baharın eşiğinde olduğumuz böyle bir günde, ayaklarımız toprağa basacak, elimizdeki 100 bin fidan toprakla buluşacak ve yarınlarımıza büyük bir miras bırakacağız" dedi.

Dünya Ormancılık Haftası çerçevesinde, 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen etkinlikte toplam 100 bin fidan toprakla buluştu. Ankara’da Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından belirlenen alanda fidan dikim etkinliğine katılan Emine Erdoğan, İstanbul, Diyarbakır, Trabzon, Mersin, Balıkesir ve Elazığ’da yapılan etkinliklere de canlı olarak bağlanarak ‘bereketli olsun’ dedi.

Etkinlikte yaptığı konuşmada Emine Erdoğan, ‘Baharın eşiğinde olduğumuz böyle bir günde, ayaklarımız toprağa basacak, elimizdeki 100 bin fidan toprakla buluşacak, yarınlarımıza büyük bir miras bırakacağız’ dedi. Ağaç, ‘çocuğumuzun beşiği, yaşlımızın bastonu, kâğıdımızın hamuru ve cenazemizin tabutudur’ diyen Emine Erdoğan, ormanların aynı zamanda dünyanın akciğerleri olduğunu söyledi. Emine Erdoğan, ormanların faydasının saymakla bitmeyeceğini, ormanın sadece bir ağaç topluluğu olmadığını, karada bulunan biyolojik çeşitliliğin yüzde 80’ine ev sahipliği yaptığını ve bu yönüyle bir açık hava müzesi olduğunu söyleyerek “bazen bir ormanın öğrettikleri bir kitabın öğreteceklerinden çok daha fazla olabilir” dedi.

"İNSANLIK TOPRAĞI EKİP BİÇEREK MEDENİLEŞTİ"

Emine Erdoğan, insanlığın toprağı ekip biçerek, medenileştiğini ancak büyük bir tezatlık içinde sanayi devrimi ile birlikte medeniyet adına toprakla bağının koptuğunu söyledi. İnsanın doğal kaynakları tüketme hızının tabiatın kendini yenileme hızını yarı yarıya aştığına vurgu yapan Emine Erdoğan, tüketim alışkanlıklarını değiştirmek ve ekolojik dengeyi korumak için sürdürülebilir çevre politikaları geliştirmek gerektiğini ifade etti. Emine Erdoğan, Orman Bakanlığı’na yaptığı çalışmalar nedeniyle teşekkür ederken, son 12 yılda Türkiye’nin dünyada en çok ağaçlandırma yapan ilk üç ülke arasına girdiğini, erozyonla mücadele konusunda dünya lideri konumunda olduğunu söyledi.

"ÇOCUKLARIMIZI YEŞİLSİZ, ŞEHİRLERİMİZİ ORMANSIZ BIRAKMAYALIM"

Orman Bakanlığı’nın mahalli halkın gelir kaynağı da olabilen özel ağaçlandırmalar yaptığını, ceviz, badem, dut, salep, sakız ağacı dikiminin Türkiye’nin zenginliklerini ekonomiye kazandırmak bakımından önemli olduğunu dile getiren Emine Erdoğan, “Çocuklarımızı yeşilsiz, şehirlerimizi ormansız bırakmayalım. Artık bir fidan dikmek hiç zor değil, Orman İl Müdürlüklerimize gittiğinizde bedelsiz olarak fidan alabiliyorsunuz. Kamu kurumlarımızda olduğu gibi, özel toplantılarımızda, düğünlerimizde de, fidan hediye etmeyi alışkanlık haline getirelim. En güzel hediye, içinde gelecek olan hediyedir; ağaçtır, fidandırö dedi.

Etkinliğe Ankara’da Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve eşi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ve eşi, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç’ın eşi, Ankara Valisi ve eşi katıldı. Ayrıca, sevgi evlerinden çocuklar, izciler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş da katıldı.

Etkinliğe diğer şehirlerde ise il valileri, eşleri, Aile ve Sosyal Politikalar ve Orman il müdürlüklerinden yetkililer ile vatandaşlar katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.