'FETÖ şer odaklarına hizmet etti'

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanvekili Benli, "FETÖ, sadece darbe yapmak istememiş, ülkemizin işgaline de zemin hazırlamak için şer odaklarına hizmet etmiştir." dedi.

27 Eylül 2017 Çarşamba 11:42
'FETÖ şer odaklarına hizmet etti'






ANKARA(AA) - FETÖ 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin İstanbul'daki "ana darbe soruşturması" kapsamında aralarında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, 6 general ve 17 subayın bulunduğu, 9'u firari 15'i tutuklu 24 sanığın yargılandığı davanın Silivri Ceza İnfaz Kurumunda görülen duruşmasını takip eden TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti İstanbul Milletvekili Fatma Benli, AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Silivri'de darbecilerin sözde Yurtta Sulh Konseyi'nin ana davasının devam ettiğini anımsatan Benli, millet iradesine sahip çıkmak ve vatandaşlara verdikleri sözün bir gereği olarak davaları mümkün olan en üst seviyede takip etmeye özen gösterdiklerini söyledi.

Sanıkların yargılanmaya başladıkları ilk günden bugüne kadar hep inkar yolunu seçtiklerini, savunmalarında insan aklına ziyan gerekçeler dile getirdiklerini vurgulayan Benli, bağımsız ve tarafsız yargının en doğru kararı, olabilecek en iyi sürede vereceğine inandığını, vatandaşların da bu konuda müsterih olması gerektiğini anlattı.

Fatma Benli, İstanbul'daki ana darbe davasının son duruşmasının da diğer duruşmalardan farklı olmadığını, savunması alınan alay komutanının, iddianamede yer alan somut delillere, Harp Akademisi öğrencilerinin ifadelerine rağmen, darbeye yönelik eylemlerini inkar ettiğini, bu kişinin 15 Temmuz'dan bir gün önce görevini devretmesine rağmen yeni görev yerine gitmeyip eski kışlasına gelerek, darbe faaliyetine katılmasının hiçbir gerekçesi olamayacağını belirtti.

Bu sanık hakkında, bazı Harp Akademisi öğrencilerinin "Eski alay komutanı bizi topladı, sıkıyönetim ilan edilecek, herkes silahını alsın" bazı erlerin de "direnen olursa ateş edin" emri verdiğini söylediğinin iddianamede somut bir şekilde yer aldığını anımsatan Benli, tüm bunları inkar ettiğini, kayıtlara geçen telefon görüşmelerini kabul etmediğini, dökümü yapılmış ve "2. Köprüye hava desteği lazım" şeklindeki WhatsApp yazışmalarını bile kendisinin yazmadığını iddia ettiğini anlattı.

FETÖ'cü sanıkların, yalanlarına önce kendileri inanıp sonra herkesi inandırmak için her türlü yola tevessül ettiklerini dile getiren Benli, "FETÖ'cülerin 15 Temmuz'da bu millete yaşattıkları acının bedeli çok yüksek. Bunun için her şeyi inkar edip, milleti kandırmaya çalışıyorlar. Ama sonuçta Türkiye bir hukuk devleti ve yargılamalar adil bir şekilde devam ediyor. Bizler davaların sonuna kadar takipçisi olacağız ve bağımsız mahkemelerin verdiği kararı sabırla bekleyeceğiz." dedi.

Benli, şöyle devam etti:

"Zihinlerini milletin karşısında yer alan her türlü şer odağına, ittifakına kiraya veren, yalanlarla rüyalarla kendilerine istikamet çizen bu hainler çetesinin Türkiye'nin başına ne kadar büyük belalar açmak istediğini, son günlerde coğrafyamızda yaşanan gelişmeleri de gözönüne alırsak daha iyi anlarız. FETÖ sadece darbe yapmak istememiş, ülkemizin işgaline de zemin hazırlamak için şer odaklarına hizmet etmiştir."

Muhabir: Kadir Karakuş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.