İstiklal Marşı'nı destek alarak ayakta okudu

Ersan ERDOĞAN/MANİSA, () - MANİSA'da CHP Manisa İl Teşkilatı öncülüğünde düzenlenen alternatif 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinde zihinsel ve bedensel engelli 44 yaşındaki Alparslan Berberoğlu, yanındakilerden...

19 Mayıs 2015 Salı 15:17
İstiklal Marşı'nı destek alarak ayakta okudu






Ersan ERDOĞAN/MANİSA, () - MANİSA'da CHP Manisa İl Teşkilatı öncülüğünde düzenlenen alternatif 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinde zihinsel ve bedensel engelli 44 yaşındaki Alparslan Berberoğlu, yanındakilerden destek alarak İstiklal Marşı'nı ayakta okudu.
Manisa'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı için düzenlenen resmi törenlerin ardından CHP Manisa İl Teşkilatı tarafından alternatif kutlama yapıldı. Atatürkçü Düşünce Derneği, Eğitim-İş ve Vatan Partisi'nin yanı sıra bazı sivil toplum örgütü temsilcilerinin de destek verdiği kutlamalar 19 Mayıs Atatürk Stadyumu önünde başladı. Grup sloganlar eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü ve Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Saygı duruşu sırasında ayağa kalkmaya çalışan doğuştan zihinsel  ve bedensel engelli Alparslan Berberoğlu, yanındakilerin koluna girmesiyle ayakta durabildi. İstiklal Marşı'nı ayakta söyleyen Berberoğlu, tören sırasında duygu dolu anlar yaşanmasına neden oldu.
CHP'Lİ ÖZEL SÖZ VERDİ
Törende konuşan CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, "Bugün buradaki törenlerde olması gerekenler maalesef yine yok. Sabahleyin birtakım folklor, tekvando gösterileri ile iktidarın amaçladığı şekilde içi boşaltılmış, sadece o gösterilerde yer alan kardeşlerimizin ve ailelerinin katıldığı, Manisa Valiliği, Belediye Başkanlığı gibi kuruluşların değil, sadece Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nün çelenk koyduğu bir töreni yaşadık. Ama bugün 19 Mayıs 2015. Seçimlere 19 gün var. 19 gün sonra 19 Mayıs 1919 ruhuyla yeniden dirilişin ve kurtuluş mücadelesinin olacağı günler yakındır. Sizlere söz veriyoruz, halkımız 7 Haziran'da tekrar Cumhuriyet'e sahip çıkacak ve gelecek sene 19 Mayıs törenlerinde burada olması gerekenler olacak. Törenler yeniden stadyumda bütün halkın katılımı ile coşku ile yapılacak" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.