Katalonya tek taraflı bağımsızlık ilan etti

 Geçtiğimiz ay yapılan bağımsızlık referandumu sonrasında tansiyonun yükseldiği İspanya'da Katalan Parlamentosu, ülkeden ayrılmak için süreci başlattı.

27 Ekim 2017 Cuma 16:46
Katalonya tek taraflı bağımsızlık ilan etti






Katalonya tek taraflı bağımsızlık ilan etti

   Geçtiğimiz ay yapılan bağımsızlık referandumu sonrasında tansiyonun yükseldiği İspanya'da Katalan Parlamentosu, ülkeden ayrılmak için süreci başlattı. Yapılan oylamada Katalanlar resmen bağımsızlık ilan etti.İspanya'nın Katalonya özerk yönetimi parlamentosu, tek taraflı bağımsızlık ilan etti.

   İspanya’nın Katalonya özerk yönetimi, tek taraflı bağımsızlık ilan ettiğini duyurdu. Yapılan oylamada 135 sandalyeli parlamentoda 70 evet, 10 red ve 2 de boş oy atıldı. Oylama öncesinde Sosyalist Parti, PP ve Ciudadanos protesto ederek salonu terk etti

   Geçtiğimiz ay yapılan ve İspanya Anayasa Mahkemesi’nin kabul etmediği bağımsızlık referandumu sonrasında tansiyon yükseliyor. Katılım oranının %43 olduğu bağımsızlık referandumu sonrasında bugün Barcelona’da hareketli saatler yaşandı.Öte yandan bu gelişmeler yaşanırken İspanya Başbakanı Mariano Rajoy İspanya Senatosu’nda yaptığı konuşmada, Katalonya Özerk Bölgesi Başkanı Carles Puigdemont’u, yardımcıları ve bakanlarıyla birlikte görevden almak istediğini açıkladı.

Anahtar Kelimeler:
IspanyaKatalonya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.