Ankara'da darbe girişimi: Başbakan'ın odasını vurdular

Son Dakika Askeri darbe girişimi, Cuntacılar TBMM'yi havadan 5 kez bombaladı. Savaş uçaklarının hedefinde Başbakan Yıldırım'ın çalışma odası vardı.

16 Temmuz 2016 Cumartesi 08:47
Ankara'da darbe girişimi: Başbakan'ın odasını vurdular






Ankara'da darbe girişimi: Başbakan'ın odasını vurdular

Ankara'da son durum, Türkiye'yi ayağa kaldıran Ankara'daki askeri darbe girişimi sırasında, cuntacıların gece yarısı Başbakan Binali Yıldırım'ın TBMM'deki makam odasını hedef aldığı ortaya çıktı. Gece yarısı saat 03.36'da F16 savaş uçakları tarafından 5 kez vurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne yönelik saldırı nefretle karşılandı. TBMM'ye yönelik saldırıda 7 ayrı bomba isabet etti.




Ankara ve İstanbul'da yoğun silahlı çatışmalarla durdurulan darbe girişimi sonrası gözaltına alınanların sayısı 800'ü geçti.



ASKERİ DARBE ÖNLENDİ

Ankara'da çok sayıda kamu binasını havadan vuran cunta yanlısı uçaklar Türkiye Büyük Millet Meclisi üzerinden önce alçak uçuş yaptı, ardından da bombalamaya başladı.

Bu sırada tarihi değeri olan çok sayıda eşya, tarihi kapı ve pencereler kullanılamaz hale geldi. Hava saldırısı sırasında TBMM çalışanları ile güvenlik görevlileri yaralandı.

Hava saldırısı sırasında TBMM'ye gelen 600 kadar polis uzun namlulu silahlarla savaş uçaklarını ve helikopterleri uzak tutmaya çalıştı.

Akıncılar Hava Üssü'nden kalkan savaş uçaklarının hedefi haline gelen TBMM sabahın ilk ışıklarına kadar 5 kez bombalandı. Aynı uçaklar daha Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile Millet Camii'ni, Türksat Uydu Merkezi ile MİT binasını hedef aldı. Ankara'da uçakların hedefi haline gelen çok sayıda kamu binasının olması dikkat çekti.

TBMM'de hedef alınan kritik merkez ise Başbakan Binali Yıldırım'ın çalışma odası oldu.

TBMM'nin önüne sabahın erken saatlerinde gelen vatandaşlar cuntacılar aleyhinde sloganlar attığı görüldü.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.