Antakya'da 28 noktada kurban kesim merkezleri oluşturuyor

16 Ekim 2012 Salı 20:44
Antakya'da 28 noktada kurban kesim merkezleri oluşturuyor






HATAY (CİHAN)- Antakya'da halkın kurban ibadetlerini hijyenik bir ortamda yerine getirebilmeleri için 28 faklı noktada toplu kesim merkezleri oluşturuldu.

Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş yaklaşan Kurban Bayramını vatandaşların rahat ve huzurlu bir şekilde geçirebilmesi için gerekli tüm tedbirlerin alındığını söyledi. İlgili birimlerin 24 saat süreyle hizmet vereceğini belirten Savaş, bayram süresince gelebilecek istek, şikâyet ve taleplerin görevlilerce yerine getirileceğini kaydetti..

Yeni hayvan pazarı olarak belirlenen Antakya Mezbahası yanında bulunan boş alanın kurbanlık satış yeri olarak düzenlendiğini aktaran Savaş, çarşı, cadde ve sokaklarda kurbanlık hayvan satışına engel olmak üzere ekiplerin oluşturulduğunu belirtti.

Şavaş, bayram için alınan önlemleri şöyle sıraladı: Antakya'da satış yerlerinde Belediye Veteriner Müdürlüğü yetkililerince kurbanlık kontrol merkezi kuruldu. Kurbanlık satış yeri ile ilgili kentin muhtelif yerlerine işaret levhaları ve bez ilanlar yerleştirildi. Kente getirilecek kurbanlıkların menşe kâğıtları, nakliye belgeleri ve veteriner sağlık raporlarını kontrol etmek üzere uzmanlardan oluşan ekipler kuruldu. Toplu kurban kesim yerlerinin gerekli, betonlama, su ve kanalizasyon bağlantıları yapılarak, kesim esnasında askı, çengel, hortum ve benzeri malzemeler hazır bulundurulacak. Ayrıca kesilen kurbanların tüketilmeyen aksamları ve diğer atıkları için ücretsiz poşet dağıtımı yapılacak. Bayramın ilk günü mezarlık ziyaretlerinin herhangi bir tıkanma ve sıkışmaya neden olmadan rahatlıkla yapılabilmesi amacıyla belediye otobüsleri ve halk otobüsleri mezarlığa ücretsiz taşıma yapacak.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.