Atatürk hangi yılda doğdu?

Atatürk'ün doğum yılıyla ilgili ilk kez resmi bir belge ortaya çıktı. Belgede Atatürk'ün doğum yılı 1877 olarak gösterilmiş.

10 Kasım 2014 Pazartesi 08:47
Atatürk hangi yılda doğdu?






Atatürk hangi yılda doğdu?

Tarihçi Murat Bardakçı, Cumhuriyet tarihini derinden sarsacak bir belgeyi Atatürk'ün ölüm yıldönümde açıkladı. Habertürk Gazetesi'nde bugün yayınlanan belge Mehmet Ali Öz adındaki emekli bir din adamının Zübeyde Hanım ile çocuklarına aylık bağlanması hakkında Osmanlı Arşivleri’nde bulduğu belgede ortaya çıkan tarih, yeni bir tartışma başlatacak. Mehmet Ali Öz'ün bulduğu belgeye göre 9 Ocak 1893 tarihli bir belgede, gümrük memuru Ali Rıza Efendi’nin oğlu Mustafa, 1893’te 16 yaşında görünüyor. Bu kayıt, Mustafa Kemal Atatürk’ün 1881’de değil, 1877’de doğduğu anlamına geliyor.

VEFAT TARİHİ KESİN YA DOĞUM TARİHİ?


Vefat tarihi olan 1938’i kimse sorgulamaz, o zamanı yaşayanlar henüz hayattadırlar ama 1881 üzerinde arada bir tartışma çıkar. Atatürk’ün doğum kaydı henüz yayınlanmadığı için bu tarihin kesin olmadığını söyleyenler vardır, hangi gün doğduğu da henüz bilinmemektedir, üstelik 1930’lu senelerdeki bazı resmî yayınlarda 1881 yerine 1880 tarihi yeralır ve bu tarih daha sonra bir yıl ileriye çekilip 1881 yapılmıştır. KAYNAK HABERTÜRK
Son Güncelleme: 10.11.2014 08:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.