ATO'dan uygulamalı girişimcilik eğitimi

30 Temmuz 2011 Cumartesi 12:00
ATO'dan uygulamalı girişimcilik eğitimi






Ankara Ticaret Odası (ATO), Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'nın (KOBGEB) Girişimcilik Destek Programı kapsamında Uygulamalı Girişimcilik eğitimlerine başladı. ATO'dan yapılan açıklamaya göre, 18 Temmuz 2011 tarihinde başlayan eğitimler ile ekonomik kalkınma ve işsizlik sorununu aşmak adına girişimciliğin desteklenmesi amaçlanıyor. Kendi işini kurmak isteyen girişimci adaylarına, iş fikri geliştirilmesinin öğretildiği derslerde, cesaretlendirme başta olmak üzere, iş kurma süreçleri, pazar bulma, finansal idare, üretim planı, insan kaynakları yönetimi, markalaşma ile marka yönetimi anlatılıyor.
KOSGEB'TEN 27 BİN LİRA HİBE
Uygulamalı Girişimcilik eğitimlerine 90 aday katılıyor. 6 Ağustos 2011 tarihine kadar devam edecek ve72 saati bulacak derslerde eğitim programını başarıyla tamamlayan adaylara yapılacak sınavın ardından katılım belgesi verilecek. Müteşebbis adayları, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Katılım Belgesi ile KOSGEB'e başvurarak, yeni iş kurmak için 27 bin lira hibe almaya hak kazanabilecek.
 BEZCİ: EĞİTİMLER İŞ KURMAYI İSTEYENLERE BÜYÜK FIRSAT
ATO Başkanı Salih Bezci, girişimcilik eğitimlerinin iş kurmayı isteyen ancak nasıl yapılacağı konusunda hiçbir fikri olmayanlar için büyük fırsat olduğunu belirtti. İşsizlik konusunun ekonomi gündeminin ilk maddeleri arasında yer aldığına işaret eden Bezci, işsizlere iş bulmak yerine iş kurma imkânı sağladıklarını dile getirdi. Bezci, "Balık tutup vermek yerine balık tutmayı öğretiyoruz. İşini kuran girişimci de işçi istihdam ederek, işsizliğin çözümüne katkı sunabilir" dedi. 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.