Babacan: İşyeri açmak artık kolaylaşacak

14 Mart 2012 Çarşamba 12:53
Babacan: İşyeri açmak artık kolaylaşacak






Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, pazartesi günü yaptıkları Bakanlar Kurulu toplantısında iş dünyasını ilgilendiren önemli kararlar aldıklarını belirtti. Herhangi bir işyerinin açılması için birçok adım gerektiğini dile getiren Bakan Babacan, daha önce şirket kurmayı kolaylaştırdıkları gibi artık işyeri kurmanın da birkaç basit işlemle gerçekleşeceğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Dünya Bankası'nın Hazine Müsteşarlığı birlikte düzenlediği 'Yüksek Büyümenin Sürdürülebilirliği: Yurt İçi Tasarrufları Rolü' konulu toplantıya katıldı. Babacan, burada Bakanlar Kurulu'nda aldıkları kararla iş yeri kurmayı kolaylaştıracak adımlarla ilgili bilgiler verdi. İşyeri açmanın artık birkaç adımla çözülebilecek bir hale kavuşturduklarını ifade eden Başbakan Yardımcısı, İş adamımızı, iş kadınlarımızı, müteşebbislerimizi bir bakıma fazladan işlemler uğraştırmayacak bir şekilde işyeri açmasını sağlayacağız. Bu birkaç günlüğüne resmi gazetede yayınlandığı zaman detaylarını göreceğiz. Artık bir işyeri açmak için günde 4 ayrı devlet kurumuna gitmeye gerek kalmayacak. Üstelik devletin içinde olan bilginin bir başka kuruma alınıp götürülmesi söz konusuydu. Kapsamlı bir çalışma. diye konuştu.

KULLANILMAYAN ZİYNET BANKALARDA TASARRUF EDİLECEK
 Konuşmasında bankaların çok ciddi miktarda altın cinsinden mevduat almaya başladıkları bilgisini de veren Babacan, bunun tasarruf oranının artması için önemli olduğuna işaret etti. Bankalar Birliği ve kuyumculuk sektörünün beraber çalışarak, daha çok evlerde kullanılmayan ziynetin bankalar da tasarruf edilmesi konusu ile ilgili çalışmalar yapıldığını da dile getirdi. Türkiye'nin gerçek rakamlarını göreceklerini söyledi.

4+4+4 ULUSLARARASI STANDARTLARA GÖRE YAPILMIŞ BİR ÇALIŞMA
 Babacan, Türkiye'nin uzun vadede 2023 yılında yakalamayı planladığı yüksek refah seviyesine ulaşabilmek için eğitimde çağın getirdiği yenilikleri yakalaması gerektiğini söyledi. Eğitimi ideolojik çatışma alanı olmaktan çıkarıp ülkenin geleceği ile alakalı, stratejik bir alan olarak görmek gerektiğini ifade eden Babacan, Türkiye'nin gerçek anlamda bir ivmeyi yakalaması için el ele verilmesi gerektiğini anlattı. Babacan, şöyle devam etti:

Türkiye'deki tüm sol-sağ taraflara çağrımız şu: Türkiye için en iyisi ne ise onu yapalım. Yaptığımız yeni düzenleme ile 12 yılı zorunlu hale getiriyoruz. Bir sürü dezenformasyon var. Ben herkesin konuya aklıselimle yaklaşmasını temenni ediyorum. Gerçekten en iyi uluslararası standartlara paralel bir reform yaptığımızı belirmek istiyorum. Uluslararası kuruluşlarla çok çalıştık. Şu anda yaptığımız tek şey Türkiye'yi eğitim konusunda bir düzeye çıkarmaktır. Bunları yapmazsak Türkiye'nin beklediği seviyeye ulaşması söz konusu olmayacaktır. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.