Bahadıroğlu: Fransa ve işbirlikçileri Türkiye'nin yakaladığı yükselişten korktu

25 Ocak 2012 Çarşamba 11:44
Bahadıroğlu: Fransa ve işbirlikçileri Türkiye'nin yakaladığı yükselişten korktu






Tarihçi-Yazar Yavuz Bahadıroğlu, Fransa ve işbirlikçilerinin Türkiye'nin yakaladığı yükselişten korktukları için sözde Ermeni soykırımını kabul ettiğini söyledi. Bahadıroğlu, tarihi olayları tarihçilere bırakılması gereltiğini dile getirdi.

Yakın tarihte sörf yapmanın mayın tarlasında yürümeye benzediğini belirten Bahadıroğlu, Ermeni soykırımını inkarı suç sayan yasanın kabul edilmesini sağlayan Sarkozy'nin yalnız olmadığını bilmemiz lazım. Yanına Almanya ve tarih boyunca hep iki yüzlü politikalar üreten İngiltere'yi de koymak lazım. Türkiye İslam dünyası ve Balkanlara oynamaya ve bu bölgelerde sempati uyandırmaya başladı. Ekonomisi de AB ülkelerini rahatsız edecek düzeye geldi. Büyüme trendinin Türkiye lehine gelişmesi Avrupalıları korkutuyor. Amaçları ülkemizin yükselişinin önünü kesmektir. dedi.

Sarkozy'e kızıp tarihi tarihçilere bırakalım dendiğini vurgulayan Bahadıroğlu, Ancak bizler de kozmik odalarda mahkum gibiyiz. Tarihçilerimiz rahat değil. Tarihi gün yüzüne çıkartacak bir çok belge açıklanmıyor, açıklanamıyor. Çerkez Ethem, Kazım Karabekir, Rauf Orbay, Latife Hanım gibi şahsiyetlerin anıları, notları, hatıratları açıklanmıyor. Tarihçi olarak bunları inceleme, irdeleme şansı bulamıyoruz. Gizli tutulan bu belgelerle ilgili zaman zaman farklı kaynaklardan bilgiler alabiliyoruz. Özellikle 1932-1950 yılları arasında okutulan ders kitaplarında son derece eksik, yanlış bilgilerle neslimiz gerçeklerden uzaklaştırılmıştır. diye konuştu.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.