Bakan Kılıç: Futbolda şike operasyonunda Türk futbolu zarar görmez

14 Temmuz 2011 Perşembe 17:30
Bakan Kılıç: Futbolda şike operasyonunda Türk futbolu zarar görmez






Gençlik ve Spor Bakanı olarak memleketi Samsun'da büyük coşkuyla karşılanan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'a nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyaretler sırasında, basın mensuplarının futbolda şike operasyonu konusunda yönelttiği soruları cevaplandırılan Bakan Suat Kılıç, lige başlanmasının ertelenmemesi sizce doğru bir karar mıdır? sorusu üzerine, şunları ifade etti: Futbolda şike operasyonu çerçevesinde Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) bir karar aldı. Önünde iki yol vardı ve bu yoldan birini tercih etti. Diğer yolu da tercih etseydi, benimseyenler veya itiraz edenler olacaktı. Tercih ettikleri ilk yol üzerinde de benimseyen ve itiraz edenler var. Ben Gençlik ve Spor Bakanı olarak Federasyonun kararı doğrudur da diyemem, yanlıştır da diyemem. Önünde iki seçenek vardı, bunlardan bir tanesini Federasyon tercih etti. Artılarıyla eksileriyle birlikte bu karar, artık Federasyonun kararıdır. Futbol Federasyonu, bakanlığımıza bağlı bir birim değil, özerk bir birimdir. Finansal anlamda desteklediğimiz fakat, karar ve karar alma sürecinde tamamen kendi başına hareket eden bir birim. Ayrıca, TFF, UEFA'nın genelgeleriyle yönergeleriyle doğrudan bağlı bir kurum durumundadır, yani tek başına karar alması hareket etmesi söz konusu değil. Benim anladığım yargı sürecinin ne şekilde gelişeceğini görmek istedikleri noktasında bir eğilimleri var. Konu yargıya intikal etmiştir, adli bir konu haline gelmiştir. Soruşturme devam etmektedir. İddianame hazırlansın, yargıya, mahkeme heyetine intikal etsin, sürecin ne şekilde cereyan edip hangi kararla neticelendirileceğini göreceğiz. 
'Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'yi temsil edecek Fenerbahçe'nin şike yaptığı kesinleşirse FIFA ve UEFA tarafından ağır sonçular verilmez mi?' sorusu üzerine ise Bakan Kılıç, "TFF'nin almış olduğu bir karar var. TFF karar alırken UEFA'yı gözardı etmemiştir. Bu karar alınırken, TFF'nun UEFA ile görüştüğü düşüncesindeyim. Bundan sonra olacaklar ile ilgili yorumumu merak ediyorsanız, olmayan meseleler hakkında hüküm yürütmem. TFF bir karar aldı, neticelerini hep birlikte göreceğiz. Bundan sonra süreç ne şekilde gelişir bilemeyiz. Sürecin gelişimine göre başka kararlar alınabilir. Bu TFF ve UEFA'nın takdirinde gelişecek bir konudur" cevabını verdi.'Ülkemiz futbolu bundan zarar görür mü?' sorusuna da Bakan Kılış, şu cevabı verdi: Eğer ki savcının soruşturma açmasını ve müdahale etmesini gerektiren bir sorun varsa bunun üzerine gidilmesinden Türkiye zarar görmez, Türk futbolu zarar görmez. Eğer yanlışlık varsa ve bunlar mahkeme önünde, iddialar noktasında ispata kavuşursa elbette ki gereği olan hukuki olan müdahaleler yapılır, yaptırımlar uygulanır. Her hukuki müdahale amacına uygun neticelendiği takdirde daha temiz toplum, daha temiz spor adına daha isabetli bir yaklaşım olacaktır. Bu meseleyi sadece Fenerbahçe'ye yönelik bir operasyon olarak ele almamak lazım. Operasyonun dı Futbolda Şike Operasyonudur. Mesele bütün boyutlarıyla irdelenmektedir, incelenmektedir. Soruşturma derinleştirilmektedir. Nihayete erdiğinde hep birlikte göreceğiz.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.