Bakırcı: Yetiştirdiler, haince bir eylemle polisimizi şehit ettiler

13 Aralık 2012 Perşembe 17:39
Bakırcı: Yetiştirdiler, haince bir eylemle polisimizi şehit ettiler






RİZE (CİHAN)- Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, 2005 yılında Rize´de yaşanan TAYAD olaylarında hakkında azmettirme suçlaması ile dava açan teröristin İstanbul´da bir polis memurunun şehit edilmesi olayına karışmasını değerlendirdi. Bakırcı, Maalesef bugün görüyoruz ki o kişileri yetiştirdiler ve eylem yapabilecek seviyeye getirdiler. Haince bir eylemle polisimizi şehit ettiler. dedi.

Rize Belediye Başkanı Bakırcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bu tip eylemler ve Rize´de gerçekleştirilen eylem, örgütlerin terörist yetiştirme çabasıdır. Rize´de üç-beş vatansever onların tahrikleri ile belki de linç gibi görünen bir davranış içerisine girmişti. Maalesef ulusal medya, bu olayı linç girişimi olarak yansıtmıştı. Linç girişimi filan yoktu. Durup dururken de kimse kimseyi linç etmeye kalkmamıştı. İnsanların değerleri ile oynanmasına karşı gösterilen bir tepki vardı o gün. Bunun adı linç değildir bana göre. Maalesef bugün görüyoruz ki o kişileri yetiştirdiler ve eylem yapabilecek seviyeye getirdiler. Haince bir eylemle polisimizi şehit ettiler. diye ifade etti.

Bakırcı, 2005 yılında Rize´de yaşanan olaylar sonrası DHKP-C tarafından ölüm listesine alınması ile ilgili soru üzerine, Ben belediyemize kimin bomba koyduğunu bilmiyorum. Bugüne kadar bu konuyla ilgili bize herhangi bir açıklama yapılmış değil. Bombayı koyanların kimliği ve örgütleri hakkında bilgi sahibi değilim. Ölüm listesine gelince, zaten doğduğumuzdan beri ölüm listesinde varız. Herkes de var. Doğan her canlı ölüm listesindedir, bir gün ölür. şeklinde cevap verdi.

YAŞANANLAR ÖRGÜTLERİN TERÖRİST YETİŞTİRME FAALİYETİYDİ

Bakırcı, o gün yaşanan olayların örgütlerin terörist yetiştirme faaliyetleri olduğunu savunarak, polisin şehit edilmesinin de bunun neticesi olduğunu söyledi. Birilerinin gelip, Rize'nin meydanında halkın tepkisine neden olacak eylemleri yapma hakkını kendinde görmemesi gerektiğini ifade eden Bakırcı, Bu insanlar, Rize ve bölge ile bağlantısı olan insanlar değil. Hayatlarında belki de Rize ve Trabzon'a hiç gelmemişlerdi. Gelip, kendilerine göre bölge halkının haklarını savunduklarını iddia ediyorlar. Bu bölgede yaşamamış, suyunu içmemiş ve tozunu yutmamış insanların, gelip bölge insanımızın duyguları ile oynama hakkı yoktur. Hemşehrilerimizin tepkileri de bu doğrultudaydı. Biz de hemşehrilerimizin tepkisinin haklı olduğunu söylemiştik. Haklı oldukları şimdi ortaya çıktı ama maalesef bir polis şehit olduktan sonra. Umarız bu son olur. şeklinde ifade etti.



CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.