Balıkesir'de büyük yangın: Altınoluk zeytinlikleri yanıyor

Türkiye'nin en çok oksijen üreten dağları olarak bilinen Dünyaca ünlü Altınoluk karaçamları ve zeytinlikleri alev alev yanıyor...

14 Eylül 2015 Pazartesi 07:04
Balıkesir'de büyük yangın: Altınoluk zeytinlikleri yanıyor






Balıkesir'de büyük yangın: Altınoluk zeytinlikleri yanıyor

Türkiye'nin en çok oksijen üreten dağları olarak bilinen Dünyaca ünlü Altınoluk karaçamları ve zeytinlikleri alev alev yanıyor. Balıkesir'in Edremit ilçesindeki karaçam ve zeytinlik alanlarında orman yangını çıktı.

Altınoluk orman yangını, Edremit Orman yangını

Alınan bilgiye göre, Altınoluk Mahallesi Antandros Antik Kenti yakınlarında karaçam ve zeytinliklerin bulunduğu ormanlık bölgede henüz belirlenemeyen bir nedenle aynı anda birkaç yerde çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle büyüdü.

Yangına, Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğüne ait ekipler müdahale ederken, Edremit ve Çanakkale Ayvacık Orman İşletmesine ait yaklaşık 20 arazöz ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Amirliği ekipleri de çalışmalara destek veriyor.

Yangının çıktığı yerin yerleşim noktasına yakın olmasından dolayı ekipler, söndürme çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Öte yandan yangına havanın karanlık olması sebebiyle havadan müdahale edilemezken, sabah saatlerinde helikopterlerin de çalışmalara dahil olacağı öğrenildi.
Son Güncelleme: 14.09.2015 07:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.