Beş Lira'ya Böcek Temizlik hizmeti

09 Temmuz 2011 Cumartesi 01:52
Beş Lira'ya Böcek Temizlik hizmeti








Tele kulak skandalları, Türkiye'de yeni bir sektörü doğurdu. Telefonlarının dinlenmesinden, ortam dinlemesi ve izlemesine kadar pek çok paronaya işadamları, bürokrat ve siyasetçilerin adeta kabusu olunca ortaya böcek avcıları çıktı. Zaman Gazetesi'nden Ercan Baysal'ın haberine göre sektörün önü açık. İşte detaylar.


TARİFELER DEĞİŞSE DE HİZMET GARANTİ

Son dönemde dinleme olaylarının artması siyaset, bürokrasi ve spor dünyasında büyük depremlere yol açtı. Böcek olarak tabir edilen dinleme ve görüntü cihazlarına olan ilgi yeni bir sektörü daha ortaya çıkardı. Ankara merkezli bir firma metrekaresi beş liradan başlayan tarife ile hizmet veriyor.

Futbol dünyası şike iddiaları ile sarsılırken, dinleme olaylarının artması yeni bir sektörün daha önünü açtı. Elektronik sektöründe faaliyet gösteren çok sayıda firma son günlerde ofise teslim 'dinleme cihazı (böcek)' hizmeti vermeye başladı.

MÜŞTERİ YELPAZESİ GENİŞ

Siyasetçi, işadamı ve bürokratların kapısı "Casus böcek arama hizmeti, gizli dinleme ve izlemeye son" reklamları ile çalınıyor. Çok sayıda müsteşar, müsteşar yardımcısı, genel müdür, genel müdür yardımcısı ve üst kurul başkanlarının da odalarında böcek araması yaptırmak için fiyat tarifesini incelediği belirtiliyor. Başkentte gizli kamera ve dinleme cihazı arama hizmeti veren Yeni Nesil Bilgisayar firmasının sahibi Bahattin Turgut, işadamı ve bürokratların ardından milletvekillerine de hizmet vermeye başlayacaklarını belirtiyor. Teknospy markası ile dört yıldır sektörde faaliyet gösterdiklerini aktaran Turgut, böcek bulma tarifesinin beş liradan başladığını kaydediyor.

Casus böcek hizmeti hakkında değerlendirmede bulunan bir bakanlık müsteşarı ise son günlerde dinleme ve gizli kamera olaylarının arttığına dikkat çekerek çok sayıda bürokrat ve siyasetçinin, odasında arama yaptırmayı düşündüğünü söyledi. Firma tarafından üst düzey bürokrat ve işadamlarına gönderilen mektupların içerisinde yer alan broşürde verilen hizmetlerin detayları yer alıyor. Televizyon kumandasındaki dinleme cihazından fön makinesinin içerisine gizlenmiş kameraya kadar hizmet verildiği dile getiriliyor. Üst düzey kamu yöneticilerine tamirden gelen elektronik cihazlarının yanı sıra hediye olarak gelen çiçeklerin içerisinde de böcek tabir edilen cihazların yer alabileceği konusunda uyarıda bulunuluyor. Firma, dinleme cihazı araması yaptıktan sonra bilgilerin açığa çıkarılmayacağı taahhüdünde bulunuyor.

ARAÇLAR İTHAL AMA OLSUN

ABD ve İsrail'den ithal edilen profesyonel cihazlarla arama yaptıklarını belirten firma yetkilileri, geçtiğimiz günlerde çok sayıda bürokrata 'böcek hizmeti' mektubu gönderdi. 24 saati hizmet verdikleri bilgisi aktarıldı. Periyodik böcek tarama hizmetinin yanı sıra toplantı ve özel görüşmeler için de böcek tarama hizmeti yapılıyor. Tarama hizmetinin verilişi ise kısaca şöyle: "Öncelikli olarak ortamda risk analizi yapıldıktan sonra uygun ve profesyonel cihazlarla arama ve tespit işlemi yapılıyor.

TEMİZLİK RAPORU BİLE VERİLİYOR

Tespit ve temizlik işlemi tamamlandıktan sonra talep eden müşteriye detaylı bir analiz raporu sunuluyor. Raporda vericinin bulunup bulunmadığının yanı sıra bürokrat ve siyasetçilere kendilerini koruma yöntemleri ve bu tür olaylara karşı izlemeleri gereken yol konusunda tavsiyelerde bulunuluyor."

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.