Bilgi Üniversitesi'nde önce patlama, ardıdan yangın..

Bilgi Üniversitesi'nde Kuştepe Kampüsü'nde bombalı saldırı paniği yaşanıyor. Yangın çıkan okula çok sayıda itfaiye giriş yaptı

11 Ocak 2016 Pazartesi 20:22
Bilgi Üniversitesi'nde önce patlama, ardıdan yangın..






Bilgi Üniversitesi'nde korkutan patlama; Yangın güçlükle söndürüldü

İstanbul Bilgi Üniversitesi
'nde çıkan yangının ardından elektrikler kesildi. Patlama seslerinin gelmesi üzerine okul boşaltıldı. Polis çevrede güvenlik önlemleri alırken Bilgi Üniversitesi'ne çok sayıda itfaiye ve ambulans geldi.

PATLAMANIN NEDENİ JENARATÖR

Olay, saat 19.45’te, Kuştepe Mahallesi, İnönü Caddesi üzerinde bulunan Bilgi Üniversitesi Kuştepe Kampüsü'nde
meydana geldi. Görgü tanıklarının ifadesine göre, öğrencilerin içeride bulunduğu sırada, okulda elektrik kesintisi oldu. Kesintinin ardından devreye giren jeneratör, birden alev aldı. Çıkan yangın nedeniyle oluşan dumanlar okul içinde yayılmaya başladı. Bunun üzerine, okul yönetimi, güvenlik görevlilerin yardımıyla öğrencileri tahliye ettirdi. Öğrenciler panik içinde okulu terk ederken, olay yerine gelen itfaiye ekipleri de yangına müdahale etti. Yangın, yapılan müdahalenin ardından kısa sürede söndürüldü.

BİLGİ ÜNİVERSİTESİ'NDEN AÇIKLAMA

Bu arada, Bilgi Üniversitesi yangınla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi:

"Kuştepe Kampüsümüzde 11 Ocak 2016, Pazartesi akşamı trafoda teknik bir arıza yaşanmış ve kısa sürede kontrol altına alınmıştır. Olayda, hiçbir öğrencimiz zarar görmemiş, herhangi bir can kaybı yaşanmamıştır.

Tüm öğrenci ve akademisyenlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletir, kamuoyuna duyururuz.

Saygılarımızla,

İstanbul Bilgi Üniversitesi."




KUŞTEPE'DE DAKİKA DAKİKA GELİŞMELER

Saat 19.45'te meydana gelen elektrik kesintisinin ardından şiddetli patlama sesi büyük paniğe neden oldu.

Polis ekipleri, Bilgi Üniversitesi Kuştepe Kampüsü'ne çıkan yolları tamamen kapattı.

Yolda sadece itfaiye, sağlık ekipleri ve okula tahliye için gelen servis araçlarının geçişine izin veriliyor. Kuştepeli vatandaşlar da öğrencilerin tahliyesine yardımcı olmak için çaba harcıyor.



Üniversite'nin Kuştepe'de bulunan Hazırlık Bölümü'nde meydana gelen patlamanın trafodan mı yoksa bombadan mı kaynaklandığı henüz bilinmiyor.
Bilgi Üniversitesi yangın konusunda henüz bir açıklama yapmadı, okul çevresinde bekleyişini sürdüren öğrenciler patlamanın kaynağını bilmediğini söyledi.

SON DAKİKA: YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

Kuştepe'de Bilgi Üniversitesi Kampüsü'nde çıkan yangın söndürüldü, kampüs alanı içerisinde itfaiye, ambulans araçlarının bekleyişi sürüyor.


Son Güncelleme: 11.01.2016 20:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.