Bombacı kızın babası ilk kez konuştu; Kızım vatan haini'

İstanbul polisinin önceki gün sabaha karşı düzenlediği operasyonda ölü olarak ele geçirilen Yeliz Erbay'ın emekli imam babası ilk kez konuştu

24 Aralık 2015 Perşembe 07:54
Bombacı kızın babası ilk kez konuştu; Kızım vatan haini'






Bombacı kızın babası ilk kez konuştu; Kızım vatan haini'

Terör örgütü hücresine yönelik baskın sırasında çatışmada etkisiz hale getirilen Yeliz Erbay'ın babası içini döktü. Kızının daha önce Star binasına bomba koymaktan arandığını öğrenen acılı baba Zöhtü Erbay'ın yıllarca Almanya'da imam olarak görev yaptığını belirterek “Kızımı terör örgütünden koparmak için çok mücadele verdim, ama başaramadım” dedi.

SİLAHLI çATIŞMADA ÖLMÜŞTÜ

Gaziosmanpaşa’da polisle girdiği çatışmada öldürülen MLKP’li teröristlerden Yeliz Erbay’ın babası emekli imam Zöhtü Arbay 6 yıldır görüşmediğini kızının vatan haini olduğunu, böyle bir evlat yetiştirdiği için üzüldüğünü söyledi.

STAR’ın telefonla ulaştığı baba Erbay, kızının örgütten kopması için çok mücadele verdiğini, ama başarılı olamadığını dile getirdi. Manisa’da yaşayan Zöhtü Erbay, “Ben din adamıyım. Almanya’da uzun yıllar imamlık yaptım.

Bizim dinimiz hoşgürü dinidir, dinimizde böyle bir şey yok. 5 çocuk yetiştirdim. Vatanına, milletine faydalı olsun diye üniversite okuttum. Yeliz’i de hainlik yapması için büyütmedim, ülkesine bağlı bir evlat olmasını istedim. O hainlik yaptı. Nedir bu askere polise silah atmak, vatanına ihanet etmek? Hepsini lanetliyorum, terörü de terör örgütlerini de” diye konuştu. Ailelere de seslenen baba Erbay, ‘’Çocuklarınıza sahip çıkın, bu tür terör örgütlerinin eline geçmesine engel olun. Böyle bir evlat yetiştirdiğim içinçok üzgünüm ” dedi.

YÜKSEKDAĞ’IN SÖZLERİ KIŞKIRTTI

STAR Medya’ya 24 Temmuz’da düzenlenen bombalı saldırının failleri olan MLKP’li teröristler Yeliz Erbay ve Şirin Öter’in cenaze törenine HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ da katıldı. Bir dönem başkanlığını yaptığı Ezilenlerin Sosyalist Partisi’nde Yeliz Erbay ile yol arkadaşı olan Yüksekdağ, iki kadın teröristin arkasından gözyaşı döktü. STAR Medya’ya düzenlenen bombalı saldırının dışında bir çok terör eyleminin de faili olan MLKP’li Erbay ve Öter’in cenaze törenindeki konuşmasında, “Devrimci kadınlar katlediliyor” ifadesini kullanan Yüksekdağ’ın sözlerinden sonra bir grup terör yandaşı çevredeki polislere saldırdı. KAYNAK AKŞAM GAZETESİ
Son Güncelleme: 24.12.2015 08:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.