Çankırı Şabanözü'de zehirlenen işçilerin sayısı 200'ü geçti

Çankırı'nın Şabanözü'nde dün Gel Al Çorap Fabrikası'nda zehirlenen işçilerin sayısı 202'yi buldu. Zehirlenen işçilerden birinin durumu ciddiyetini koruyor.

17 Ocak 2016 Pazar 14:06
Çankırı Şabanözü'de zehirlenen işçilerin sayısı 200'ü geçti






Çankırı Şabanözü'de zehirlenen işçilerin sayısı 200'ü geçti


Çankırı'nın Şabanözü'nde dün bir çorap fabrikasında zehirlenen işçilerin sayısı 202'yi buldu. Zehirlenen işçilerden birinin  durumu ciddiyetini koruyor.

İlçesi Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) bulunan çorap fabrikasında, Ankara'dan giden AFAD gaz ölçüm ekibinin gaz kaçağından olduğu belirtilen 202 işçi bölgedeki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Çankırı Devlet Hastanesi'nde durumu ciddi olan bir işçi ile, 29'u ise dün akşam itibadriyle yatak sıkıntısı nedeniyle toplam 30 işçinin Ankara'ya sevk edildiği belirtildi.

76 İŞÇİ GÖZETİM ALTINDA

Gel Al Çorap Fabrikası
'nda dün 16.00-24.00 vardiyasında çalışan işçiler, sızan gazdan etkilendi. Gaz zehirlenmesi belirtilerinin görülmesi üzerine 112 acil ekiplerince Çankırı, Şabaözü ile Çubuk başta olmak üzere çevre ilçelerdeki ambulanslar olay yerine yönlendirildi. Çankırı Devlet Hastanesi'ne 116, Şabanözü’ne 38, Halil Şıvgın Çubuk Devlet Hastanesi'ne 30, Çankırı Özel Karatekin Hastanesi'ne 18 olmak üzere toplam 202 işçi kaldırıdı. Çubuk ve Şabanözü'ndeki hastanelerden 68 işçi ile Çankırı Devlet Hastanesi'ndeki 28 işçi ayakta tedavilerin ardından taburcu edildi.

Çankırı Devlet Hastanesi'nde birinin durumunun ciddi olması, 29'unun da yatak sıkıntısı nedeniyle 30 işçi Ankara’ya sevk edildi. Halen Çankırı Devlat Hastanesi'nde 58, Çankırı Karatekin Hastanesi'nde 18 olmak üzere toplamda 76 işçinin tedbir amaçlı gözlem altında tutulduğu belirtildi. Hastanelere kaldırılan 6’sının Ernemaş Fabrikası'nda diğerlerinin çorap fabrikasında çalıştığı belirtildi.

AFAD, Ankara’dan gece saatlerinde bölgeye gaz ölçüm ekipleri gönderdi. Ekiplerin çalışmalarını saat 06.00 sıralarında tamamladığı ve konuyla ilgili sıkıntının tamamen ortadan kalktığı ve öğleden sora OSB yönetim kurulu ve bakanlıkça detaylı bir açıklama yapılacağı belirtildi.

Son Güncelleme: 17.01.2016 14:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.