Cezaevinden çıkan Ünlü'yü sevenleri karşıladı

07 Aralık 2012 Cuma 17:51
Cezaevinden çıkan Ünlü'yü sevenleri karşıladı






İSTANBUL (CİHAN)- Kamuoyunda `Cübbeli Ahmet Hoca´ olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, oy çokluğuyla tahliye edildi. Akşam saatlerinde tutuklu bulunduğu Metris Cezaevi´nden çıkan Ünlü´yü çok sayıda seveni karşıladı. Bindiği aracın üzerinden kendisini bekleyenleri selamlayan Ünlü, konvoy eşliğinde evine hareket etti.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi´de yargılanan Ahmet Mahmut Ünlü ve Mahjuba Demire hakkında oy çokluğu ile tahliye kararı verildi. Tahliyeye gerekçe olarak, sanıkların üzerine atılı suç vasfının değişme ihtimali, tutuklulukta geçirdiği süre ve tutuklamanın koruma tedbiri olması gösterildi.

Yurt dışına çıkış yasağı konulan her iki sanık için de her Çarşamba polis merkezine giderek imza atmaları kararlaştırıldı.

Mahkemenin verdiği kararın ardından Ünlü´nün sevenleri İstanbul Adliyesi´ne ve Metris Cezaevi´ne akın etti. Cezaevi önüne gelenler arasında Ahmet Mahmut Ünlü'nün babası Yusuf Ünlü ve Fadıl Akgündüz gibi isimler de vardı.

Sevenleri uzun süre Ünlü lehine slogan attı, sevinç gösterilerinde bulundu. Resmi işlemlerin tamamlanmasından sonra Ünlü cezaevinden çıktı. Üzeri açık bir araca binen Ünlü, kendisini bekleyenleri selamladı. Daha sonra konvoy eşliğinden cezaevinden ayrıldı.

12 Aralık 2011 tarihinde tutuklanan Ünlü, `haksız çıkar sağlamak için kurulan örgüte yardım etmek, 2 kez insan ticareti yapmak, cinsel saldırı ve hürriyetten yoksun bırakmak´ suçlamasıyla yargılanıyor.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.