Davutoğlu MHP'ye 1 saat erken geldi

Başbakan Davutoğlu seçim meydanlarında yerden yere vurduğu siyasi parti liderleri ile yeni koalisyon hükümeti kurmak için görüşme turuna bugün de devam ediyor...

14 Temmuz 2015 Salı 13:55
Davutoğlu MHP'ye 1 saat erken geldi






MHP ziyareti: Davutoğlu MHP'ye 1 saat erken geldi

AK Parti ile diğer siyasi partiler arasındaki koalisyon trafiği bugün de devam ediyor. Davutoğlu'nun Milliyetçi Hareket Partisi'ni ziyareti bir saat öne alındı. Ziyaretin öne alınmasıyla ilgili bir açıklama henüz yapılmadı. CHP'nin ardından bugün de MHP'nin kapısını çalacak olan Davutoğlu, yeni koalisyon hükümeti konusunda liderlerle bir ön görüşme yapıyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, koalisyon görüşmeleri çerçevesinde beraberindeki heyet ile MHP Lideri Devlet Bahçeli’yi meclisteki makamında ziyaret etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, koalisyon turlarının ikincisini beraberindeki Ayşenur Bahçekapılı, Ömer Çelik, Numan Kurtulmuş, Mücahit Aslan ve Cevdet Yılmaz’dan oluşan heyetle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yaptı. MHP Lideri Devlet Bahçeli, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve 5 kişilik AK Parti heyetini Semih Yalçın, İsmet Büyükataman, Oktay Vural, Ahmet Kenan Tanrıkulu ve Mustafa Kalaycı’dan oluşan heyetle karşıladı.

AK Parti ile MHP arasında yapılacak görüşme daha önceden 14.30 olarak planlanırken, son dakika değişikliği ile görüşme 13.00’e alınmıştı. Saat değişikliğinin sebebinin ise Genel Kurul çalışmaları olduğu öğrenildi. Basına kapalı gerçekleşen görüşme devam ediyor.

AK PARTİ: GÖNLÜMÜZ MHP'DEN YANA

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, "Açık ve net, gönlüm AK Parti- MHP koalisyonundan yana" dedi

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, il binasında düzenlediği basın toplantısında seçim sürecini değerlendirdi. AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç ve partililer toplantıya katıldı. Adaylık sürecinde yaptığı çalışmalarla sadece listeye girmeyi hedeflemediğini söyleyen AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, adaylık süreci boyunca kendisine destek veren başta İl Başkanı Zülfikar Gürcan olmak üzere tüm parti teşkilatına teşekkür etti. Partisinin verdiği görevler dışına çıkmadan çalışmalarını sürdürdüğünü kaydeden Özdağ, "Seçim çalışmaları boyunca 60 kişilik bir ekiple çalıştım. Manisa il genelindeki gitmediğimiz mahalle kalmadı. Şahsen 70 bin lira ben harcadım. 300 bin lira ise arkadaşlarım benim adıma harcadı. Toplamda 370 bin lira harcadım. Normalde seçim hedefimiz Türkiye ortalaması olan yüzde 40'ın üzeriydi. Fakat seçim sonucunda yüzde 38'de kaldık. Fakat Ege Bölgesi'nin en başarılı iliyiz" dedi.

Toplantı sonrasında gazetecilerin "Koalisyon ihtimallerini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunu yanıtlayan Özdağ, "AK Parti- MHP koalisyonundan yanayım. AK Parti-MHP koalisyonunu savaş hükümeti yaklaşımını doğru bulmuyorum ve bu tür yaklaşımları samimiyetsiz bir yaklaşım olarak görüyoruz. Açık ve net, gönlüm AK Parti- MHP koalisyonundan yana. CHP ile olursa da 'Yok efendim CHP ile neden koalisyon oldu' demeyiz. Çünkü tek amaç Türkiye'yi hükümetsiz bırakmamak" dedi.

Son Güncelleme: 14.07.2015 13:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.