Diyarbakır'da Mermer Karakolu'na bombalı saldırı: 1 şehit 12 yaralı var

Diyarbakır Bingil Karayolu üzerinde Bulunan Mermer Jandarma Karakolu'na teröristler bombalı araçla saldırı düzenlendi. Saldırı sırasında 1 asker şehit düştü, 12 yaralı var. Jandarma Alay Komutanı halen bölgede.

24 Mart 2016 Perşembe 22:03
Diyarbakır'da Mermer Karakolu'na bombalı saldırı: 1 şehit 12 yaralı var






Diyarbakır'da Mermer Jandarma Karakolu'na bombalı saldırı

Diyarbakır'da son durum, Diyarbakır Bingöl Karayolu üzerinde bulunan Mermer Jandarma Karakolu'na bombalı araçla saldırı düzenlendi.

Lice yakınlarındaki karakola düzenlenen saldırı sonrası çıkan çatışmanın halen sürdüğü iddia edildi.

Mermer Jandarma Karakolu'na yönelik bombalı araçlı saldırı haberi Rudaw internet sitesinde yer aldı.

Diyarbakır'dan bölgeye çok sayıda ambulans ve takviye birlik gönderildi. Lice yakınlarından silah seslerinin geldiği bildiriliyor...

Saldırı haberinin ardından Diyarbakır Jandarma Alay Komutanı da bölgeye geldi. Çok sayıda zırhlı araç eşliğinde karakola gelen ambulanslar silah sesleri arasında yaralılara ilk müdahalesini yaptı. Bölgeden gelen ilk bilgilere göre ilk saldırı sırasında 1 şehit var. Rudaw Muhabiri karakol çevresinden halen silah seslerinin geldiğini aktarıyor.

1 ŞEHİT, 12 YARALI


Diyarbakır- Bingöl Karayolu üzerindeki Mermer Jandarma Karakolu'na PKK'lı teröristlerin bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda ilk bilgilere göre 1 asker şehit oldu, 12 asker de yaralandı. Yaralı askerler Diyarbakır Asker Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Bazı askerlerin durumunun ağır olduğu bildirildi.

PKK SALDIRISI SONRASI ÇATIŞMA ÇIKTI

Diyarbakır - Bingöl karayolu üzerinde bulunan Mermer Jandarma Karakolu'na bu akşam saatlerinde PKK'lılar tarafından bombalı araçla saldırı düzenlendi. Ardından uzun namlulu silahlarla ateş açan teröristlere, askerler anında karşılık verdi. Saldırıda karakolda bulunan askerlerden yaralananların olduğunun bildirilmesi üzerine bölgeye çok sayıda ambulans ve takviye birlikler sev edildi.

Bugün saat 21.00 sıralarında Diyarbakır- Bingöl karayolu üzerinde bulunan Mermer Jandarma Karakolu'na PKK'lı teröristler tarafından bombalı araçla saldırı düzenlendi. Karakol önünde meydana gelen şiddetli patlamanın ardından teröristler uzun namlulu silyahlarla ateş açtı.

Askerlerin de anında karşılık vermesiyle çıkan çatışma bir süre devam etti. Saldırıda yaralanan askerler olduğunun bildirilmesi üzerine bölgeye Diyarbakır'dan çak sayıda ambulans ile karakola takviye birlikler sevk edildi.

BOMBALI TUZAKLA 6 ASKER ŞEHİT EDİLMİŞTİ


Geçtiğimiz Şubat ayında Mermer Jandarma Karakolu yakınlarına kurulan bombalı tuzağın patlatılması sonucu 6 asker şehit düşmüştü. 18 Şubat tarihinde meydana gelen olayda kullanılan patlayıcının 1 km mesafedeki köye kadar uzanan kablo düzeneği ortaya çıkarılmıştı. Diyarbakır-Bingöl karayolu Mermer Jandarma Karakolu’na yakın bir bölgede bulunan menfeze önceden döşenen bomba, askerleri taşıyan midibüsün de olduğu konvoyun geçişi sırasında patlatıldı. Patlamada içinde askerlerin olduğu araç, yaklaşık 30 metre fırlayarak yolun kenarındaki tarlaya düşmüş, kalleş saldırıda 6 asker şehit olmuştu.

Olay yerinde çalışma yapan güvenlik güçleri, menfezin tamamına bomba döşendiğini belirledi. Teröristlerin, patlayıcıyı infilak ettirmek için ana yoldan köyün içine kadar kablo döşedikleri ortaya çıktı. Olay yerindeki askerler, ana yolla ile köy arasında çalışma yaparak döşenen kabloyu toplamıştı.


UMKE'DEN YARDIM İSTENDİ

Edinilen ilk bilgilere göre, Lice ilçesi Mermer Karakolu’na teröristler tarafından bombalı saldırı düzenlendi. Büyük bir gürültü ile patlayan bombanın ardından çatışma çıktı. Bölgeye çok sayıda ambulans ve UMKE ekibi istendi. Yaralılar, Diyarbakır Asker Hastanesi’ne getirildi. Bölgede halen yaralıların olduğu belirtildi.
Saldırının bombalı araçla yapıldığı tahmin ediliyor.

Ayrıntılar takip ediliyor

Son Güncelleme: 24.03.2016 22:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.