Dünya şampiyonu Özbekistan ampute takımı coşkuyla karşılandı

18 Ekim 2012 Perşembe 10:35
Dünya şampiyonu Özbekistan ampute takımı coşkuyla karşılandı






TAŞKENT (CİHAN)- Rusya'da düzenlenen 2012 Dünya Ampute Futbol Şampiyonası'nda birinci olan Özbekistan milli takımı, yurda döndü. Takımı, Taşkent Havaalanı'nda oyuncuların yakınları, Özbekistan Ampute Federasyonu yetkilileri ve bir grup spor severler karşıladı.
Havaalanında kalabalık tarafından taşınan 'Özbekistan'ın gururu', 'Zaferiniz kutlu olsun,' şeklindeki afişler dikkat çekti.
Bu arada Cumhurbaşkanı İslam Kerimov üstün başarılarından dolayı Özbekistan Apute Milli Takımı çalıştırıcısı Mavzurhoca Omarhocayev ve bazı oyuncuları 'dostluk' ve 'cesaret' madalyası ile ödüllendirdi.
Özbekistan Ampute Milli takımı, Rusya'da düzenlenen 2012 Dünya Futbol Ampute Şampiyonası'nda finalde ev sahibi Rusya'yı 1-0 yenerek dünya şampiyonu olmuştu. Türkiye bu şampiyonada Arjantin'i 3-0 yenerek üçüncü olmayı başardı.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.