Emin Pazarcı'dan Çarpıcı İpek Medya Analizi

KOZA İPEK MEDYA GRUBUNDAN NASIL KOVULDUĞUNU YAZAN AKŞAM GAZETESI ANKARA TEMSILCISI EMIN PAZARCI "ASIL DARBENIN AKIN İPEK TARAFINDAN MEYDA SEKTÖRÜNE GIRDIĞI GÜN" YAPILDIĞI YAZDI

01 Kasım 2015 Pazar 12:24
Emin Pazarcı'dan Çarpıcı İpek Medya Analizi






 

 Emin Pazarcı'dan Çarpıcı İpek Medya Analizi
   Koza İpek Medya Grubundan nasıl kovulduğunu yazan Akşam Gazetesi Ankara Temsilcisi Emin Pazarcı "Asıl Darbenin Akın İpek  tarafından meyda sektörüne girdiği gün" yapıldığı yazdı.İşte bugünkü köşe yazısı.


Algı operasyonları ile ortaya konulmak istenenleri bir kenara bırakın. Bildiklerinizi unutun. Ama “Özgür Basına Darbe” sloganını aklınızın bir köşesinde tutun. Çünkü, o doğru; özgür basına darbe yapıldı bu ülkede. Hem de tereyağından kıl çeker gibi; sessiz, sinsice ve gürültüsüz.

“Kimler tarafından?” diye sorarsanız…
Bugün “darbe” diye feryat figan bağıranlar tarafından!
Hikaye çok ilginç. Şimdi yazacağım kahramanların hepsi gerçek, sıralayacaklarım da yaşanmış olaylar dizisi…

Olayların geçtiği yer Bugün Gazetesi. O gazete, aslında 2003 Yılı’nda Mehmet Ali Ilıcak tarafından yeniden yayın hayatına kazandırılan Dünden Bugüne Tercüman’dır. Turgay Ciner 2005’te satın almış, adını Bugün olarak değiştirmiştir. O da aynı yıl Akın İpek’e satmıştır.

Ve o gazetede, İpek’le birlikte son derece ciddi dalgalanmalar ve garip olaylar yaşanmıştır. Gazetenin içi boşaltılmış ve “Fethullahçı” olarak adlandırılan bir grup çöreklenmiştir.

* * *

İlk operasyon Bülent Keneş’le gerçekleştirildi orada. Tiraj gayet iyi, işler tıkır tıkır giderken, Akın İpek, M. Ali Ilıcak, Metin Yılmaz ve Selahattin Sadıkoğlu’nu çağırdı yanına:

– Genel Yayın Yönetmenliğine Bülent Keneş’i getiriyorum. Erhan Başyurt da yardımcılığını yapacak.

Bu, Metin Yılmaz’ın Genel Yayın Müdürlüğü’nden alınması demekti. Sert bir geçiş olmasın, sıkıntı yaşanmasın diye, O’na da Evet Gazetesi’nin Genel Yayın Müdürlüğü verildi. Ben de Bugün’den oraya kaydırıldım, Ankara Temsilcisi oldum. Ardından Evet’in tirajı yükselmeye ve Bugün’ü geçmeye başladı.

Biz, başarıya destek beklerken Akın İpek hiçbir gerekçe göstermeden “Evet’i kapattım” dedi. Olacak iş değildi, ama oldu. Metin Yılmaz tasfiye edildi. Can Aksın ve ben yeniden Bugün’de yazmaya başladık.
Metin Yılmaz kim biliyor musunuz? Bugün Sözcü’nün Genel Yayın Müdürü. Beğenirsiniz ya da beğenmezsiniz, ama yaptığı gazete iyi satıyor.

* * *

Tasfiye, adım adım devam etti. Selahattin Sadıkoğlu, M. Ali Ilıcak’la görüştü. “Akın Bey seninle çalışmak istemiyor” dedi. Buna tepki gösteren yazarlardan Nazlı Ilıcak gazeteden ayrıldı.

Ama yetmez, temizlik tam yapılmalıydı.
Grubun Genel Müdürü Tayfun Gökdeniz, baskıların ardından istifa etmek zorunda kaldı. Yerlerine, belli gruba mensup bildik isimler yerleştirildi.

Sonra, Rauf Tamer, Can Aksın ve benim aylıklarımla oynandı. Hepimizin aldığı para yarıya düşürüldü.
Oysa hukuken bu yapılamazdı. Üstüne üstlük, Akın İpek gazeteyi satın alırken, bütün çalışanların özlük haklarını koruyacağına dair bir sözleşme imzalamıştı. Hiç unutmam, kendisini telefonla aradım, yapılanın hem hukuki hem de ahlaki olmadığını söyledim. “Kul hakkından” söz edince “Ne demek yani” dedi:
– Şimdi senin işine son versek, kul hakkına tecavüz etmiş mi olacağız?
“Tabi ki hayır” dedim:
– Bence şimdi işime son verin ve tazminatımı ödeyin. Ama ileride bunu yaparsanız, tazminatım yarı yarıya düşmüş olacak. İşte kul hakkı budur.
Yine hiç unutmam, “Sen bizi tanımıyor musun, öyle bir şey yapar mıyız?” cevabını aldım.
Ama birkaç ay sonra aynen dediğim gibi oldu. Akın İpek “yapmam” dediğini yaptı, hiçbir gerekçe göstermeden işimle son verdi. Mahkemeye verdim, kazandım, paramı söke söke aldım. Can Aksın da mahkemeye gitti ve kazandı. O’nunla da uzlaşmak zorunda kaldılar.
Rauf Tamer, Can Aksın ve benimle birlikte Selahattin Sadıkoğlu ve yazı işleri kadrosundan pek çok ismin tasfiyesi ile operasyon son buldu. Yerimize Fethullahçı kadrolar dolduruldu. Asıl özgür basına darbe, işte o zaman yapıldı.

* * *

Biliyorsunuz, Akın İpek yurt dışına kaçtı.
Kardeşi Tekin İpek ortalıklarda görünmüyor.
Şirketin önemli kademelerinde bulunan ve yayın organlarının künyelerinde yer alan erkeklerin tamamı sırra kadem basmış durumda. Kameraların karşısında Anne Melek İpek, sosyal medyada ise Akın İpek’in eşi var.

Hikaye, “biat kültürüne teslim olan” isimleri, “özgürlük savaşçıları” olarak gösteren Gülen destekli algı operasyonları ile devam ediyor!..

Son Güncelleme: 01.11.2015 12:34
Anahtar Kelimeler:
Emin PazarcıLoza-İpek
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.