Gazeteci Fatih Altaylı'ya yurt dışı çıkış yasağı

Gazze protestosu sonrası meydana gelen yumruklu saldırı sonrası sosyal medyadan yaptığı iki kelimelik açıklama sonrası hakkında soruşturma açılan Fatih Altaylı ifade verdi.

05 Ocak 2024 Cuma 11:59
Gazeteci Fatih Altaylı'ya yurt dışı çıkış yasağı






Gazeteci Fatih Altaylı'ya yurt dışı çıkış yasağı


CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu linç etmeye kalkan, yumruk atan Osman Sarıgün'ü serbest bırakan, saldırganın elini öpmek için kuyruğa girenleri, sosyal medya trollerinin günlerce övgü yağdırdığı olayı aylarca izleyen adalet sistemi, Fatih Altaylı için jet hızıyla soruşturma açtı. AK Partili trollerin hedef gösterdiği usta gazeteci Fatih Altalı'nın iki kelimelik sosyal medya mesajının ardından bugün savcılıkta ifade verdi. Prof. Dr. Celal Şengör de, Altaylı'ya destek olmak için adliyeye geldi. 

SABAH ERKEN SAATLERDE GELDİ

Sosyal medya hesabından yaptığı 'eline sağlık' paylaşımı sonrası hakkında soruşturma başlatılan gazeteci Fatih Altaylı'ya yurtdışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartı talep edildi.

İstanbul'da üniversite öğrencisi Ege Akersoy, 1 Ocak'ta Filistin için düzenlenen miting sırasında elinde 'Tevhid' bayrağı taşıyan İsmail Aydemir adlı şahsa yumruk atmıştı.

Gazeteci Fatih Altaylı ise bunun üzerine sosyal medya hesabından "Eline sağlık" şeklinde paylaşım yapmıştı.

Fatih Altaylı'nın herhangi bir ismi işaret etmeden yaptığı ve daha sonrasında sildiği paylaşımın ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Altaylı hakkında "suçu ve suçluyu övme" ile "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamalarından resen soruşturma başlatmış ve Altaylı da bu kapsamda ifade vermeye çağrılmıştı.

Altaylı, hakkında başlatılan soruşturma kapsamında savcılığa ifade vermek için bu sabah İstanbul Adliyesi'ne geldi.

İfadesinin ardından savcılık Fatih Altaylı için yurtdışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartı talep etti. 


Gazeteci Fatih Altaylı, hakkında başlatılan soruşturma kapsamında savcılığa ifade vermek için İstanbul Adliyesi'ne geldi. Prof. Dr. Celal Şengör de, Altaylı'ya destek için adliyede hazır bulundu. Altaylı savunmasında sözlerine açıklık getirdi.

"AMAÇ SOSYAL DENEY YAPMAKTI" 

Altaylı, ifadesinin devamında bu paylaşımının ardından mitinge katılan/katılmayan bir çok kişinin kendisine, "AKP köpeği, din düşmanı, siyonist köpeği" şeklinde hakaret etmeye başladığını belirtti. Altaylı, paylaşımında herhangi bir kişi ve kurum belirtmediğini, saldırıda bulunan veya saldırıya uğrayan şahısları tanımadığını, söz konusu tweeti atmasındaki amacın; tepkileri ölçüp, bunun üzerine bir sosyal deney yapmak ve sonrasında ise yazmak olduğunu ifade etti. Altaylı, amacına ulaştığında ise söz konusu tweeti sosyal medya hesabından sildiğini belirterek, belirli bir kişiye karşı söylenmiş övücü bir beyanının olmadığını, kimin ne anlamak istediyse onu anladığını kaydederek, üzerine atılı suçlamayı kabul etmedi.

SUÇLAMA 2: ANKARA MİTİNGİ

Fatih Altaylı hakkındaki ikinci soruşturma ise YouTube kanalı üzerinden yaptığı programda, "Fatih Altaylı Yorumluyor: 12 Şehit" başlıklı konuşmasında, 24 Aralık 2023'te Ankara'da düzenlenen "İsrail ve PKK'ya lanet" isimli mitinge dair sözleri oldu. Altaylı, konuşması nedeniyle kendisine yöneltilen, 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamasına dair savunmasında ise, "PKK'yı lanetlemeyen, 12 şehit verdiğimiz gün şehitlerimize üzülmeyen kim varsa onlara karşı söylenmiş söz ve beyanlardır" dedi.

"BEYANLARIM PKK'YI LANETLEMEYENLERE YÖNELİKTİ"

Altaylı, söz konusu videoda, nereden geldiğini bilmedikleri görüntü ve videoları kullanmadıkları için, düzenlenen Ankara Mitingi'ne ait herhangi bir fotoğraf ve görüntüyü video içerisine almadıklarını kaydetti. Altaylı, bu nedenle miting ile ilgili ne tarz sloganlar atıldığına ve ya pankartlar açıldığına dair bilgisinin olmadığını ifade etti. 

Müştekilerin beyanlarını kesinlikle kabul etmediğini belirten Altaylı, savunmasının devamında, videonun baştan sona izlendiği takdirde duygusal bir konuşama geçtiğinin aşikar olduğunu kaydetti. Konuşmasının ve beyanlarının, mitingi düzenleyen veya katılanlarla alkası olmadığını kaydeden Altaylı, söz konusu konuşmayı, 12 askerin haince şehit  edilmesinden sonra üzüntü içerisinde yaptığını ve herhangi bir kişi ya da kurumu kast etmediğini ifade etti. 

Son Güncelleme: 05.01.2024 15:07
Anahtar Kelimeler:
Fatih Altaylı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.