Gazze'de son durum, ölü sayısı 600'ü geçti

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında ölü sayısı 600'ü geçti. Saldırı kara, deniz ve havadan sürüyor. Yaralı ise sayısı 3 bin 500

22 Temmuz 2014 Salı 19:02
Gazze'de son durum, ölü sayısı 600'ü geçti






Gazze'de son durum, ölü sayısı 600'ü geçti

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında ölü sayısı 600'ü geçti. Saldırı kara, deniz ve havadan sürüyor
Dünyanın ateşkes çağrılarını kulak ardı eden İsrail, savaş uçaklarıyla, gemileriyle ve Gazze içlerine konuşlandırdığı tank ve toplarıyla bölgeye aralıksız bomba yağdırmayı sürdürüyor. 2 haftada hayatını kaybedenlerin sayısı 609'a yükseldi, 3.500'den fazla Filistinli de yaralandı.
 İsrail’in Gazze’de hiçbir hedef ayrımı gözetmeksizin attığı bombalar, son iki gün içinde can kaybının dramatik bir şekilde yükselmesine yol açtı. 14 gündür süren saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 609'a yükseldi. 3.500'den fazla Filistinli de saldırılarda yaralandı. Birleşmiş Milletler'in verilerine göre, çatışmalarda hayatını kaybedenlerin yüzde 75'i sivil. İsrail askeri kaynakları çatışmaların başladığı günden bu yana, 180 Hamas mensubunu öldürüldüğünü ve 66 sığınma bacası ile 23 tünelin bulunarak kullanılamaz hale getirildiğini açıkladı.  

İsrail ordusu dün savaş suçları dosyasına girecek menfur bir saldırı daha gerçekleştirdi. İsrail tankları, Gazze Şeridi’nin orta kesimlerindeki Deyr el Balah’ta yaralı ve hastalarla dolu el Aksa Hastanesi’ni vurdu. 10’dan fazla tank mermisinin isabet ettiği hastanede 5 Filistinli hayatını kaybederken 70 kişi de yaralandı. Öte yandan, İsrail ordusu yetkilisi, bir İsrail askerin hafta sonu Gazze'de yaşanan şiddetli çatışmalarda kaybolduğunu ve sağ ya da ölü olduğu konusunda bir bilgi bulunmadığını söyledi.

Kerry: Hamas ateşkes önerisini reddetti

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Mısır'ın Gazze'de çatışan taraflar arasında planladığı ateşkes önerisinin Hamas tarafından reddedildiğini söyledi. Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile görüşen Kerry, ardından Mısırlı diğer yetkililerle diplomatik temaslarda bulundu. Hamas ve İsrail arasındaki çatışmaları sonlandırmak için olumlu görüşmeler yaptığını ifade eden Kerry, ilerleyen günlerde de ateşkes anlaşması için çalışmaya devam edeceğini belirtti.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.