Irak, karayoluyla giden Türk hacı adayı kafilesini geri gönderiyor

18 Ekim 2012 Perşembe 17:25
Irak, karayoluyla giden Türk hacı adayı kafilesini geri gönderiyor






BAĞDAT (CİHAN)- İslam Kalkınma Bankası'nın organizasyonu ile kasap olarak kutsal topraklara giden Türk hacı adayı kafilesini, Irak'ta vize engeline takıldı.
Karayoluyla Suudi Arabistan'a giden 1500 Türk vatandaşı, vizeleri olmadığı gerekçesiyle 22 saattir Bağdat yolu üzerindeki polis kontrol noktasında bekletiliyor. Irak'ın kuzeyinden sorunsuz geçiş yapan Türk hacı adayı kafilesi, Bağdat- Hille yolu üzerindeki Haybabi polis kontrol noktasında durduruldu. Irak polisi, hacı adaylarının yolculuğuna ülkeye vizesiz giriş yaptıkları gerekçesiyle izin vermedi.
Irak yönetimi, uzun süredir polis kontrol noktası araç parkında bekletilen kafilenin Türkiye'ye geri gönderilmesine karar verdi. Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliği yetkililerinin girişimlerine rağmen Irak, hacı kafilesini geri gönderdi.
Kafilede yer alan henüz Irak topraklarına girmeyen Mahmut Çomlu isimli hacı adayı Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) telefonla verdiği bilgide, Irak'a giriş yapan arkadaşlarının geri gönderildiğini ifade etti.
Çomlu, Irak yüzlerce aracı ve içinde çok sayıda kişiyi geri göndererek bizi mağdur etmiştir. Kürt tarafından bir sorun yaşamadık. Ancak Arap bölgesinde bu sorunla karşılaştık. Bazı arkadaşlarımız Kerkük bölgesinde kaldı. Musul bölgesinde geri gönderilenler Erbil'e geri dönüş yapıyor. dedi.
Daha önce kutsal topraklara Suriye üzerinden karayolu ile giden Türk hacı adayları, iki ülke arasındaki kriz sebebiyle bu yıl Irak güzergahını kullanmak zorunda kaldı.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.