İran'ın Erbil Başkonsolosu: Kuzey Irak ile ticaretimiz 11 milyar dolar

17 Ekim 2012 Çarşamba 13:13
İran'ın Erbil Başkonsolosu: Kuzey Irak ile ticaretimiz 11 milyar dolar






ERBİL (CİHAN)- İran'ın Erbil Başkonsolosu Hüseyin Üzeyimi, ülkesi ile Irak'ın kuzeyindeki Bölgesel Kürt Yönetimi arasındaki ticaretin 11 milyar dolar olduğunu söyledi. Üzeyimi, bu rakamın İran'ın Irak ile yaptığı ticaretin yüzde 60'nı teşkil ettiğini dile getirdi.
8. Erbil Uluslararası Ticaret Fuarı'na katılmak üzere İran'ın Arak şehrinde gelen bir grup işadamı, Üzeyimi başkanlığında Erbil Ticaret Odası Başkanı Dara Celil Hayat ile bir araya geldi.
Bölge ile ilişkileri daha da güçlendirmeyi amaçladıklarını söyleyen Başkonsolos Üzeyimi, Ticari ilişkilerimiz çok iyi. İran'ın Irak ile yaptığı ticaretin yüzde 60'ı kuzey ile gerçekleştiriliyor. Yıllık ticaret hacmimiz ise 11 milyar dolar civarında. Kuzey Irak'ta 400 İran şirketi faaliyet gösteriyor. Bu rakamı daha da çoğaltmak için elimizden geleni yapacağız. Bu bölge bizim için çok önemlidir. Amacımız hem komşuluk hem de ticari ilişkilerimizi güçlendirmektir.dedi.
Daha sonra Birleşik Arap Emirliklerinden gelen heyeti kabul eden Erbil Ticaret Odası Başkanı Hayat, bölgeye yatırım için gelen herkese kapılarının açık olduğunu dile getirdi. Hayat, Kuzey Irak'ta yatırım yapmak isteyen şirketlere kolaylık sağlamak için çaba harcayacaklarının altını çizdi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.